Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.09.2015.
07:43
D. N. P. - Vesti A

Mladići izginuli zbog ulične trke

Novopazarci Faris Šemsović (20), Elmedin Tutić (17) i Mervin Džanković (21) nastradali kada je njihov "mercedes" naleteo na "golf", a zatim se sa mosta survao u provaliju.

TV Fonet
Među poginulima i maloletnik (Foto: Ilustracija)

Crna serija teških udesa u Srbiji nastavljena je u noći između nedelje i ponedeljka sudarom koji se, pola sata pre ponoći, dogodio na magistralnom putu Novi Pazar - Ribarići, kod mesta Kominje. U ovoj nesreći poginule su tri osobe, dve su teže, a jedna lakše povređena.

Do nesreće je došlo posle sudara "merecedesa" i "golfa" novopazarskih registracija, pri čemu su se oba vozila kretala iz pravca Novog Pazara. "Mercedes" je posle sudara udario u bankinu Kruševačkog mosta, a potom se survao u provaliju. Uzrok sudara još se istražuje, a policija ne isključuje mogućnost da su vozači "mercedesa" i "golfa" možda utrkivali, pri čemu do zaključenja ovog broja "Vesti" nije bilo utvrđeno ko je je upravljao "mercedesom".

Vozač golfa u policiji

Zbog sumnje da je izazvao teško delo ugrožavanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, vozaču golfa Enesu Kujeviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Prema prvim informacijama, u mercedesu su bila petorica mladića, od kojih su dvojica poginula na mestu nesreće, a treći je podlegao povredama u novopazarskoj bolnici. Poginuli su Faris Šemsović (20), maloletni Elmedin Tutić (17) i Mervin Džanković (21), svi iz Novog Pazara, dok su teške povrede zadobili Almir Hajrović (21) i Alem Smajović (23) iz Novog Pazara, koji su takođe bili u "mercedesu". Lakše povrede zadobila je Mirjana Apostolović (24) iz Bora koja je bila u "golfu" kojim je upravljao Enes Kujović (39), državljanin Crne Gore.

- Dvojica mladića su u bolnicu dovezena bez znakova života, dok je treći mladić izdahnuo tokom operacije. Teško povređeni Almir Hajrović prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu zbog višestrukih preloma i povrede grudnog koša. On je priključen na aparate i lekari se bore za njegov život. Alem Smajović zbog težine povreda nije mogao da bude transportovan i on se nalazi u novopazarskoj bolnici. I kod njega su dijagnostikovani višestruki prelomi i druge teške povrede i takođe je životno ugrožen. Mirjana Apostolović je van životne opasnosti - rekao je za "Vesti" izvor iz novopazarske bolnice.

Mladić koji se zatekao na mestu nesreće ispričao da je u momentu udesa vozio iza mercedesa.

- Slika je bila užasna, kao iz filmova... Dvojica putnika u mercedesu su na licu mesta bila mrtva, a ostali su zapomagali dok smo ih izvlačili iz kola. Ubrzo su stigli policajci i lekari Hitne pomoći - ispričao je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online