Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.08.2015.
01:54
Z. Marjanović - Vesti A

Umro od melema za lečenje reume

Druženje četvorice prijatelja u kući Dragana Petrovića u Mrčajevcima završilo se tragično po Miloša Milunovića (60) nakon što su, umesto rakije orahovače kojom je domaćin želeo da posluži svoje goste, greškom konzumirali alkoholni melem koji je Draganova majka pripremila za svoje potrebe i koji je bio sačinjen od rakije pomešane sa makom, čičkom i bokvicom!

wikimedia.com
Umesto orahovače, popili alkoholni melem od rakije pomešane sa makom, čičkom i bokvicom (Foto:Ilustracija)

Komšije pričaju da je Milošev prijatelj i domaćin Dragan Petrović kobnog dana otvorio pogrešnu flašu.

- Miloš je otišao u kuću Petrovića i tamo je sa Draganom i još dvojicom prijatelja u dvorištu pio rakiju. Kada im je nestalo rakije, domaćin je ušao u kuću i iz špajza izneo flašu za koju je mislio da je orahovača. Oni su popili svega jednu ili dve čašice orahovače - priča komšija.

On dodaje da je prijateljima vrlo brzo pozlilo.

- Nesrećni Miloš je imao najgore simptome. Usta su im bila suva, halucinirali su, ponašali se krajnje neobično, ali su sva trojica nekako otišla svojim kućama. Miloš je u čačansku bolnicu odvezen istog dana jer su ukućani pomislili da ima moždani udar. Na rakiju niko nije sumnjao, pa čak ni kad je umro - ispričao je komšija.

Međutim, da s rakijom nešto nije u redu posumnjalo se uveče, kada je počeo drugi čin drame u Mrčajevcima.

- Ćerka Dragana Petrovića pozvala je desetak drugova na žurku i ništa ne sluteći ponudila ih je "rakijom" koja je ostala na stolu. Petorica mladića su popila po gutljaj, a među njima su bila i moja dva sina. Odmah je bilo jasno da nešto nije u redu! Dve devojke su dotrčale do moje kuće i kazale mi da mi se sa sinovima nešto događa. Slika koju sam ugledao u kući bila je jeziva! Moji sinovi i drugi koji su probali rakiju bili izbezumljeni, pričali su nepovezano, na trenutke su bili agresivni i uznemireni. Jednom sinu su se priviđala brda i životinje, krenuo je kroz prozor, čak je i staklo polomio i tada se posekao. Pozvao sam Hitnu pomoć koja je sve mladiće prevezla na odeljenje neuropsihijatrije gde su im lekari, uz velike napore pošto su svi bili agresivni, dali infuziju. Tek posle toga im se stanje stabilizovalo. Sreća je što su popili samo po gutljaj, da su popili više sigurno bi poumirali - kazao je za "Vesti" otac dvojice mladića koji su završili u bolnici.

Tužilaštvo u Čačku naložilo je obdukciju preminulog Miloša Milunovića kako bi se utvrdilo da li je on umro od trovanja rakijom ili zbog srčanih problema koje je odranije imao.

Plivao po detelini jer je mislio da je Morava

Prema rečima meštana, jedan od Milunovićevih prijatelja danima nakon što je popio melem nije dolazio sebi.
- Ponašao se veoma čudno, pravio je haos po kući. Skakao je u detelinu i plivao po njoj jer je mislio da se kupa u Moravi. Čak se i go svlačio po kući i tako izlazio napolje i iznosio krevet. Po vrućini je video kišu, munje i gromove. Koliko li je maka bilo u toj rakiji kada su ljudi tako poludeli od nje - pitaju se stanovnici Mrčajevaca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online