Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 22.04.2015.
18:31
Telegraf A

Šarić: Bio sam Bin Laden u Srbiji

Suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima za šverc 5,8 tona kokaina nastavljeno je u sredu u Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem prvih svedoka odbrane. Pred sudom su se pojavili svedoci Zvonko Žunjić, Borivoje Pećinar i Goran Nikolašević, svedoci Darka Šarića koji su pred sudom su govorili o poslovnim odnosima sa svedokom-saradnikom Nebojšom Joksovićem i navodnim prevarama kojima se bavio kako u vreme kada je bio na slobodi tako i kada je ušao u program zaštite svedoka.

Tanjug
Ironičan u obraćanju sudu: Darko Šarić

Pitanjima koja je odbrana postavila svedocima, advokati su sudu pokušavali da dokažu da svedok saradnik koji je u obavezi da govori istinu, nije bio iskren pred sudom, kao i da je krivična dela nastavio da izvršava i kada je ušao u program zaštite.

Svedok Nikolašević, čijom je sestrom Joksović oženjen, rekao je da je bio direktor tri firme Nebojše Joksovića, kao i da su se između ostalog bavili izgradnjom stanova u Beogradu i kuća na Dedinju. On je priznao da su neke od stanova prodavali više puta, kao i da su posle hapšenja Joksovića imovinu prebacivali na druga lica, kako policija ne bi otrkila da je njegova.

Na pitanja branilaca Darka Šarića, on je potvrdio da zna da je Joksović snimao razgovore sa tužiocem diktafonom, ali i da je kada je postao svedok saradnik pisao pisma Darku Šariću.

– Ja sam mu kupio taj mali diktafon, posle mi je puštao neke razgovore. A pismo koje je poslao je meni diktirao - rekao je Joksovićev zet.

Brojna pitanja, za svedoka imao je i zamenik tužioca Saša Ivanić.

– Tačno je, bio sam osuđivan zbog šverca kokaina. Tačno je i da sam promenio iskaz, jer sam ranije saslušavan kao predstavnik Jokrovićeve firme, a sada sam svedok – rekao je on posle čega je tužilac predložio da se zbog toga pokrene postupak.

Drugi svedok, Borivoje Pećinar ispričao je da ga je Nebojša Joksović prevario za novac, kao i da je sa njim sklopio posao oko prodaje placa na Zlatiboru, kao i da je mu je kasnije svedok-saradnik, pošto je počelo da se priča o tome, priznao da je njegovo ulaganje novac Darka Šarića. Zamenik tužioca tada ga je upitao zbog čega Joksovića nije pitao da li iza novca stoji Bin Laden.

Posle ove opaske za reč se javio i sam Šarić.

– Tužilac pita za Bin Ladena. Ja jesam bio Bin Laden u Srbiji, čak i oni kojima sam poklanjao imovinu, krili su da ja stojim iza toga, jer gde da pominju čoveka koji hoće da ubije predsednika, Miljka (Radisavljevića, tužioca), i još desetak ljudi usput – rekao je Šarić za govornicom.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.04.2015. 18:50
Cirkus Vučićevog pravosuđa se nastavlja . Šarić ništa nije učinio u Srbiji "droga" je pronađena u Paragvaju ili Argentini a pronašli su je Amerikanci i NIKO od njih ga ne trereti ni za šta ali Vučićevo pravosuđe izmišljenim svedocima "dokazuje krivicu" : BRUKA . Ista priča je i sa Kosmajcem jer je "Vučić čuo" da je on najveći diler u Srbiji . STRAŠNO .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online