Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 21.04.2010.
17:33 >> 23:06h
Tanjug A

Jocić: Karamarko stoji iza ubistva Pukanića

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, danas je u Specijanom sudu, u nastavku iznošenja svoje odbrane, izjavio da iza ubistva hrvatskog novinara Ive Pukanića stoji hrvatski ministar policije Tomislav Karamarko i da će tokom suđenja to dokazati.

 Sudija opominjao Sretena Jocića da iznosi teške optužbe
 

"Motiv hrvatske vlasti i Karamarkova je da se ubistvo Pukanića nikad ne rasvetli i da se izveze u Srbiju", kazao je Jocić odgovarajući na pitanja sudskog veća.


Jocić je ponovio da nema ništa sa ubistvom Pukanića i da je iz medija tokom prošlog leta saznao da je uhapšen na osnovu crnogorsko-hrvatske informacije, koju je juče pomenuo, da može ugroziti sigurnost predsednika Srbije za interes crnogorsko-hrvatsko-albanske mafije.

Govoreći o svom boravku u holandskom pritvoru, pre nego što je izručen u zatvor u Bugarskoj, Jocić je naveo da su ga posećivali predstavnici NATO i mnogih drugih evropskih institucija, tražeći da im otkrije gde se kriju Radovan Karadžić i Ratko Mladić.


On je naveo da su mu nudili slobodu u zamenu za te podatke, preteći da će u suprotnom, do kraja života ostati u zatvoru.

Prema njegovim rečima, mediji su preneli da je Tadića o tome obavestio bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić na samitu u Bugarskoj, posle čega je došlo do susreta ministara unutarnjih poslova dve zemlje, Karamarkova i Ivice Dačića.


"Nakon toga sastali su se i tužioci Srbije i Hrvatske, a onda sam ja uhapšen 27. aprila 2009. godine", rekao je Jocić.


Dovodeći u pitanje Mesićevu dobronamernost prema srpskom predsedniku, on je podsetio da je Mesić na kraju svog mandata posetio Kosovo gde se, kako je naveo, sastao sa Tačijem i Sejdiuom i odlikovao ih najvišim priznanjima.


Prema njegovim tvrdnjama, Mesićeve izborne kampanje finansirali su "Albanac Muharemi" i "transnacionalna kriminalna familija braće Osmani".


Na više uzastopnih upozorenja predsednika sudskog veća sudije Vladimira Vučinića da iznosi teške optužbe na račun visokih stranih državnika i da je dužan da poštuje njihovo dostojanstvo, Jocić je rekao kako je toga svestan, ali da to ne bi činio da za to nema dokaze.


Odgovarajući na dalja pitanja sudije, Jocić je ispričao da su mnogim opasnim kriminalcima iz Srbije i Hrvatske "nudili (hrvatske vlasti) sve samo da ga optuže za ubistvo Pukanića", ali da je to prihvatio samo svedok Tomislav Marjanović, u zamenu za oslobođenje od 62 krivična dela. Da je bilo takvih ponuda čuo je od advokata "kriminalaca", koji su ih savetovali da to ne čine i da ga ne optuže.

Jocić: Nisam mislio da je Karamarko organizovao ubistvo


Posle pauze na suđenju za ubistvo vlasnika "Hrvatskog nacionala" Ive Pukanića, optuženi Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsteradm, kazao je da zbog medija mora da objasni da u iskazu, koji je dao pre pauze, nije mislio da je ministar policije Hrvatske Tomislav Karamarko organizovao ubistvo Pukanića.


"Ja sam mislio da on (Karamarko) sprečava hapšenje drugih osoba i smišljeno usmerava istragu u mom pravcu", kazao je Jocić, koji je rekao da se oko preciziranja tog dela iskaza konsultovao sa svojim advokatom.


Prema njegovim rečima, za Hrvatsku je bitno da je Srbin ubio Pukanića.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online