Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 26.09.2014.
09:13
Z. Gligorijević - Vesti A

Krive zatrpanog rudara?!

Ni tri dana kako je Željka Miletića (36), rudara jame Strmosten u rudniku Rembas u Resavici zatrpala velika količina uglja i jalovine, ne zna se njegova sudbina. Spasilačke ekipe i kolege pokušavaju da dođu do njega kopajući danonoćno i još se ne zna kada će doći do nesrećnog čoveka. Tako sudbina ovog rudara ostaje neizvesna, a roditelji, supruga i troje dece ne znaju da li je živ ili mrtav.

Potraga traje: Jama Strmosten u rudniku Rembas 


Nadležni u rudniku i rudarskoj inspekciji još nemaju odgovore na mnoga pitanja. Ne zna se uzrok nesreće, niti ko je odgovoran za nju. Ono što je poznato je da je Miletić bio u neobezbeđenom delu jame, što kako kažu nadležni, nije smelo da se desi. Zašto je međutim bio tamo, niko reporteru "Vesti" nije hteo da objasni.


Vladan Milošević, direktor Resavice, u okviru koje je Rembas jedan od devet rudnika, prekjuče je krivicu svalio na rudara i rekao kako je on na svoju ruku ušao u takozvanu rabaljku. Dodao je i da se taj način rada primenjuje decenijama i da je ovo klasična "rudarska nesreća", što je potvrdio i Bratislav Maksimović, nadležan za zaštitu na radu u rudniku.


Sa tim se ne slaže rudarov otac Miodrag Miletić.


- Rudari su mi rekli da je Željko radio u nepodgrađenom delu jame i da mu nije bilo spasa kada je svod počeo da se obrušava. Znam to i iz iskustva, jer sam ja nekoliko puta bio zatrpan. U Rembasu se nikada nije radilo prema pravilu službe. Rukovodiocima je bitno samo da se iskopa što više uglja. I ti ideš na rizik - kaže Miletić.


Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike, koji je došao do rudnika, kaže da se potraga odvija u neverovatno teškim uslovima.

Očajan: Otac Miodrag Miletić
 


- Oni koji decenijama rade u rudniku nisu se sreli sa ovako teškim uslovima da dođu do prostorije u kojoj je zatrpani rudar. Nastavljamo sa potragom, ali pre svega uzimajući u obzir i obavezu da ne ugrozimo živote rudara i spasilaca. Svesni smo činjenice da je prošlo više od 48 sati od nesreće, a sve naše misli su okrenute prema Željkovoj porodici i razmišljamo kako da im pomognemo u ovom teškom trenutku - rekao je Antić.

POVEZANE VESTI

Petak 26.09.2014. 09:55
Opet zabranjuju komentarisanje pederbala!! Vesti su izgleda stjegonose homoseksualizma? Zdusno se zalazu da provode ovo sto NAJ ODVRATNIJA VLAST SRBIJE podrzava! Gnjide pederske, uzalud vam trud!!! Podrivat i nagrizat cemo vas skroz dok vas ne srusimo! Vucicu, tvoja homoseksualna vlast ce pasti! Crknite skupa sa pederima!!!
Petak 26.09.2014. 11:57
Da je neki gej zatrpan vec bi do Kine prokopali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online