Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.04.2010.
19:05 >> 15:36h
Vestionline, Tanjug, Mondo A

Uhapšena Katarina Rebrača

Nekadašnja manekenka i osnivač Fonda za borbu protiv raka dojke Katarina Rebrača privedena je zbog sumnji u malverzacije sa tim fondom, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

MUP je saopštio da su uhapšene, pored Rebrače, i članice Upravnog odbora tog Dobrotvornog fonda Mirjana Hristić (1958), koja je i odgovorno lice agencije Top image iz Beograda, i Slađana Mironija (1964), osnivač te agencije.

Uhapšene su i Tatjana Babac (1972), osnivač i odgovorno lice agencije Impact Consulting i Sandrina Bogunović (1949), odgovorno lice agencije Centar za kreativno domaćinstvo iz Beograda.


One se sumnjiče da su u periodu od marta 2006. do aprila 2010.godine protivpravno prisvojile novčana sredstva u iznosu od 37.000.000 dinara, koja su na račune Dobrotvornog fonda Katarina Rebrača, uplaćena od strane donatora radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke.

Katarina Rebrača ima 37 godina, rođena je u Njujorku (odrasla je u kući Orsona Velsa), a manekenstvom je počela da se bavi još kao devojčica. Ima i svoju modnu agenciju K Models. Bila je u braku iz kojeg ima ćerku Antoniju.


Osumnjičena lica će, uz krivičnu prijavu, biti privedena istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Kako piše beogradski list ''Blic'', Rebrača je samo fiktivno trošila novac za dobavljanje medicinskih aparata.


"Rebrača se tereti da je registrovala tri preduzeća na ime tri drugarice. Njene drugarice se sumnjiče da su fiktivno prikazivale da su za uplaćeni novac nabavile medicinske aparate, kao na primer mamograf, ali to nisu uradile, već su podizale keš sa računa", rekao je izvor Blica.

''Blic'' je naveo da su sve četiri osumnjičene su privedene u gradsku policiju, gde im je određeno zadržavanje do 48 sati.

Dobrotvorni Fond Katarina Rebrača osnovan je u maju 2006. godine, a aktivnosti je počeo septembra iste godine. Rebrača je osnovala humanitarni fond u želji da podigne svest žena u kontrolisanju zdravlja dojki, ali i da pomogne u nabavljanju medicinske opreme neophodne da se smanji procenat oboljevanja od raka dojke i omogući adekvatno lečenje.

Sandrina Bogunović, majka Katarine Rebrače, po struci je klinički psiholog, a diplomirala je na univerzitetu Kolumbija u SAD. Ona je 1990. godine, zahvaljujući poznanstvu sa Orsonom Velsom, napustila novinarstvo i preselila se u Holivud, u njegovu kuću. Bila je njegov saradnik, a kasnije je sarađivala i sa Piterom Bogdanovićem, Henrijem Džeglamom i Džonom Hjustonom. Sandrina se, pored novinarstva i glume, bavila i slikarstvom. U Los Anđelesu je otvorila Galeriju jugoslovenske likovne umetnosti. Posle se preselila u Njujork sa ćerkom Katarinom.

Bivši suprug Katarine Rebrače Igor Đurić kazao je da je ona nevina u slučaju da je preko Fonda za borbu protiv raka dojke ostvarila finansijsku dobit od 37 miliona dinara.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online