Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.04.2010.
15:22
Tanjug A

Novi Sad: Stroža kontrola kafana i klubova

U Novom Sadu je danas formirano posebno radno telo koje će kontrolisati rad svih ugostiteljskih i drugih objekata u gradu, a u cilju sprečavanja narušavanja javnog reda i mira i ugrožavanja bezbednosti građana.


Na sastanku predstavnika najviših republičkih, pokrajinskih, gradskih, pravosudnih organa, kao i predstavnika policije, održanom u Gradskoj kući povodom napada na košarkaša "Partizana" Strahinju Miloševića, u subotu uveče, dogovoreno je i da se inicira donošenje zakona kojim bi osobe sa kriminalnim dosijeima bile onemogućene da rade poslove fizičko-tehničkog obezbeđenja u ugostiteljskim i drugim objektima.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je, na konferenciji za novinare posle sastanka, istakao da je tim skupom visokih funkcionera javnosti poslata jasna poruka da će biti pokrenuta "široka akcija svih nadležnih organa", kako bi efikasnije bili kontrolisani svi objekti, a posebno oni u kojima se često narušavaju javni red i mir.

Napadnuti košarkaš KK. Partizan, Strahinja Milošević

U tom zajedničkom i koordinisanom radnom telu, biće predstavnici nadležnih republičkih, pokrajinskih i gradskih inspekcija, kao i drugih organa i institucija koji će, u saradnji s policijom, obavljati kontrolu tih objekata, precizirao je Pavličić, ističući da će tužilaštvo i pravosuđe predmetima iz te oblasti davati prednost.

Navodeći da napad na košarkaša i njegovog oca, ispred kluba "Studio", nije "izolovan slučaj" i da je sličnih incidenata u gradu bilo i ranije, gradonačelnik je pozvao građane koji su doživeli slične neprijatnosti, ili su bili svedoci, da nasilje prijave, a od nadležnih državnih organa imaće punu zaštitu.

Policajci na kontroli

 

Zamenik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Stevan Krstić, podsetio je da su juče uhapšena dva lica koja su učestvovala u incidentu u kome je Milošević zadobio lakše povrede i naglasio je da je država "odlučna da takvom nasilju i huliganstvu stane na put", što potvrđuju mnoge akcije koje su širom republike započete i sprovedene u proteklom periodu.

 

Krstić je dodao da će uskoro biti preciznije regulisano pod kojim uslovima i ko sve može da nosi službeno oružje i najavio da će biti preduzete odgovarajuće mere i protiv onih pripadnika policije za koje bude utvrđeno da se, osim svojom redovnom dužnošću, bave i obezbeđivanjem objekata, što im je odgovarajućim propisima zabranjeno.

  

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je izjavio da je incident s košarkašem samo "prelio čašu" jer ''kad se na takav način napadne javna ličnost to znači da nasilnici ne zaziru ni od čega i onda niko nije siguran''.


Dogovoreno je se da svi organi vlasti koji predstavljaju deo aparata državne represije zajednički deluju, kako bi se sprečila takva i slična događanja, rekao je Pajtić i dodao da je danas pokrenuta veoma široka akcija koja će gradu Novom sadu doneti mir i spokojstvo.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online