Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.04.2014.
15:04
B. B. - Vesti A

Bacio bombu na suprugu

U kratkom razmaku, početkom ove nedelje, dogodila su se dva zločina u Švajcarskoj u kojima su nasilnici i žrtve poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

Foto: Ilustracija

Prvi rezultati istrage naveli su policiju da posumnja na njenog supruga od 69 godina koji joj je navodno zadao smrtonosne povrede po glavi i telu. On se po dolasku policije i Hitne pomoći nalazio u stanu sa drugim članovima porodice, ali je nešto kasnije i on prebačen u bolnicu. O motivima surovog ubistva policija ne saopštava više detalja, osim da je nesrećna žena duže vreme bila nepokretna i ležala samo u krevetu.


Prema nezvaničnim informacijama "Vesti", ovaj bračni par je poreklom iz sela Virine kod Ćuprije i nekoliko decenija borave u Švajcarskoj. Žive zajedno sa sinom i snajom, a ubijena žena je obolela pre desetak godina, pa je bila "prikovana" za krevet i nije bila sposobna da komunicira. Pretpostavlja se da je u međuvremenu našao drugu ženu, pa se odlučio na kobni korak.
 

Ljubomorni muž pobegao u BiH

Potraga za državljaninom BiH, nakon što je utvrđen napad, bila je u prvom momentu bezuspešna. On je pobegao u Bosnu i Hercegovinu, ali se u međuvremenu vratio i uhapšen na graničnom prelazu Kjaso između Italije i Švajcarske. Pretpostavlja se da je motiv napada osveta ostavljenog supruga.

Tragedija bračnog para poreklom iz Srbije, čiji identitet policija ne saopštava, potresla je miran gradić Altdorf u kantonu Uri. U centralu Hitne pomoći stigao je poziv da se upute u jedan stan u ovom gradu. Policija i Hitna pomoć su u stanu zatekli mrtvu ženu od 65 godina kako leži u krevetu.

Samo nekoliko sati ranije državljanin BiH od 55 godina lakše je povredio bivšu suprugu u mestu Buks u kantonu Argao, kada je na nju bacio ručnu granatu. Dok je prolazila ulicom u Lencburgerštrase, on je sa druge strane ulice bacio na nju bombu. Ona je eksplodirala u blizini žene i lakše je povredila. Pošto niko sem nje nije prijavio policiji ovaj incident, a ona stalno policajcima pričala o problemima sa mužem, nije bilo dokaza o krivičnom delu, pogotovo što joj je Hitna pomoć konstatovala samo laku povredu prsta.


Međutim, nekoliko sati kasnije ona je otišla u bolnicu zbog povrede na stomaku, posle čega je policija potvrdila sumnje da se radi o stvarnom napadu. Nađeni su ostaci eksplozivne naprave, a u pitanju je kašikara jugoslovenske proizvodnje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online