Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 22.01.2014.
15:00
N. Đorđević - Vesti A

Psi jeli mrtvu staricu

Telo penzionerke Dragice Prokić (73) pronađeno je u poodmakloj fazi raspadanja u njenoj kući u centru Kragujevca. Rođak koji je doputovao iz Nemačke u sobi ju je našao sa vidljivim tragovima ujeda pasa na nogama.

Foto: Ilustracija

Komšije kažu da je Dragica živela sama i da je u dvorištu čuvala desetak pasa, ali niko od njih ne može da se seti kada su je poslednji put videli, pošto se nije družila s njima.
Rođak je uoči Nove godine svratio iz Nemačke da je obiđe. Potreseni čovek pozvao je policiju koja je u kući zarasloj u šiblje zatekla stravičan prizor. Telo starice bilo je sobi, a noge su joj bile izgrižene do butina.

- Niko ne zna kada je umrla. Nismo je viđali nedeljama. Videli smo na računima za struju koji su se razleteli po ulici da u decembru nije potrošila nijedan kilovat. Nije se družila sa komšijama i niko i nije mogao da uspostavi kontakt s njom - kaže komšinica.
 

Mumija u stanu

U Kragujevcu je pronađeno još jedno gotovo mumifucirano telo, a forezničari po tome sude da je bio mrtav više od mesec i po dana.
Bogdana Gajića (60) pronašle su komšije u naselju Bubanj. Nesrećni Bogdan je bio dijabetičar i na parčetu papira je ostavio poruku na kojoj je ispisao broj parcele na groblju. U oporuci je napisao i koje prijatelje treba obavestiti o njegovoj smrti, kao i da stan ostavlja sinu o kome niko ništa ne zna.
- Policija je telo pronašla u spavaćoj sobi, na podu, leđima naslonjenim na krevet. Prošle godine mu je umrla majka i od tada je živeo sam. Ima sina, ali ni on nije znao gde živi - kaže komšija iz zgrade.

Susedi kažu da se nije udavala i nije imala decu. Bila je fakultetski obrazovana, poticala iz dobrostojeće porodice, i radila je kao službenica u Zastavi. Jedini Dragičini rođaci žive u inostranstvu i oni su je obilazili svaki put kada su dolazili u Srbiju. To su bile jedine posete u njenoj trošnoj i zapuštenoj kući na čijim prozorima su rešetke i razbijena stakla.


Po dvorištu su razbacane stvari i stare, polomljene stolice, a veš na žici stoji i posle sahrane. Komšije navode da je uvek imala pse i da su joj oni bili jedini prijatelji. Šinteri su pokupili desetak pasa iz njenog dvorišta, ali su se posle sahrane pojavila dva crna psa. Oni su i juče bili u dvorištu na čijoj kapiji je katanac.


U Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu potvrđeno je da je starica pronađena mrtva. Kažu da nije tražena obdukcija tela i da je reč o prirodnoj smrti. Rođaci su Dragicu sahranili na Varoškom groblju u Kragujevcu.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.01.2014. 21:49
Jezivo.....A što je najgore u buduće će biti sve više ovakvih jezivih priča....I kad će ovome doći kraj....?!
Četvrtak 23.01.2014. 08:17
Može da bude i pored nas... Često se okreće pogled od stare osobe...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online