Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 22.12.2013.
18:26
B92, Tviter A

"Magla kao sir, Turci vozili k'o sumanuti"

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić je, govoreći o udesu u Šimanovcima u kojem su dve osobe poginule, ocenio da je umor učinio svoje i apelovao na vozače da pažljivije voze. Učesnici udesa i očevici na Tviteru su ostavljali komentare da je na putu bila ogromna magla, a da je u čitavom haosu sistem pomoći zakazao jer se na hitnu pomoć i vatrogasce predugo čekalo.

Najveći karambol nastao oko šlepera
 

Dve osobe su nastradale, a oko 25 je povređeno u dva lančana udesa na autoputu Beograd-Zagreb, kod naplatne rampe Šimanovci, u kojima je učestvovalo 36 vozila. Među povređenima je i četvoro dece, a jednoj 19-godišnjakinji amputiran je deo noge na licu mesta.

Predrag Marić kaže da je u spasavanju povređenih bilo angažovano devet vatrogsnih kola sa 25 vatrogasaca. "Svi oni su prošli obuku za spasavanje i oni su uradili ono što su mogli danas".

Ana Štajdohar prošla nepovređena

 

Među učesnicima lančanog sudara bila je i pevačica Ana Štajdohar koja se vraćala sa nastupa u Banjaluci. Ana je, takođe, putem Tvitera izvestila o nesreći: "Mi smo još i imali sreće, a da smo dobro, i nismo baš... Jezive stvari su se izdešavale nama iza leđa... Na potezu autoputa pre Šimanovaca horor...

Veliki broj učesnika udesa bio je u tranzitu kroz Srbiju. Na pitanje gde su sada smešteni oni koji nisu povređeni, ali su ostali bez svojih automobila, Marić je rekao da su se svi snašli.

"Autoput je obraz države i morate da obratite pažnju na saobraćaj koji se događa na toj deonici", naglasio je Marić. "Setite se snega, setite se one snežne blokade to je propust koji želimo da se više ne ponovi, tako je i sa maglom. Apel nije dovoljan, možda treba iskontrolisati snažnije i jače", kaže Marić i dodaje da je očigledno umor uradio svoje.

Učesnici ove nesreće i svedoci haosa koji je potom nastao na autoputu na Tviteru su ostavljali komentare ogorčeni zbog spore reakcije hitne pomoći i vatrogasaca. Na nalogu "Balkan njuz" pisalo je da su se jedna vatrogasna kola probila do povređenih preko trave, a vatrogasci iz drugih su oklevali, merkajući da im se vozilo ne prevrne.

Jedan Tviteraš je napisao da se sinoć oko 23 sata vraćao iz Novog Sada, a "magla je bila kao sir, što nije sprečilo najezdu Turaka u Audijima da voze kao sumanuti". Drugi je napisao "sinoć kada sam video one strašne gužve i nervozan narod na Batrovcima pomislio sam kad ovo sada pojuri u maglu i nocć". Igleda da je građanima bilo jasno šta kombinacija vremenskih uslova i umora može da učini, ali to nije palo na pamet i nadležnim službama.

Upitan da li je možda signalizacija bila problem na ovom delu puta, Predrag Marić je rekao: "Mi iz Sektora za vanredne situacije se bavimo zaštitom i spasavanjem, to je priča za ljude koji se bave saobraćajem, na nama je da apelujemo - ovo više ne sme da se ponovi".

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.12.2013. 19:35
Да није било овог карамбола остао бих ускраћен за сазнање о постојању певаљке Штајдохар. А шта она пева? Пишите више о њеном "искуству", биће вам захвална.
Nedelja 22.12.2013. 20:42
....NE BRŽE OD ŽIVOTA......STRAŠNO.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online