Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 17.09.2013.
14:03
M. Andrić - Vesti A

Mržnja iz Nemačke buknula u Zemunu

Jakov Crljen (68) pucao je u kući u Zemunu u sina Danijela (37) i snaju Vesnu (37) i ranio ih nekoliko sati pošto su stigli iz Nemačke gde je i on radio godinama. Jakov Crljen ranio je i komšinicu Zagorku A. (67) koja se tu slučajno zatekla i potom presudio sebi, a uzrok obračuna su nerešeni imovinski odnosi i omraza sa snajom koja je nastala još u Nemačkoj.

Mesto zločina: Komšija Marinko čekao da operu krv, pa da zaspi
 

Krvoproliće se dogodilo u jednoj od četiri kuće smeštene oko zajedničkog dvorišta u Grobljanskoj ulici. Komšija Marinko kaže da je Jakov Crljen bio odlično raspoložen dok je iščekivao sina i snaju.

Vesni tri hica u leđa

Danijel je zadobio teške povrede. Vesna je ranjena sa tri metka u meko tkivo leđa, dok je komšinica zadobila lake povrede.
Dežurni hirurg u KBC Zemun Ivan Marojević kaže da su svi ranjenici stabilizovani i da nisu životno ugroženi.

- Nikada ga nisam video veselijeg, bio je jako prijatan i ljubazan - čudi se Marinko koji nije naslutio šta se sprema.


Danijel i Vesna stigli su oko 18 časova iz Nemačke, gde je i Jakov Crljen bio nedavno zbog osiguranja, jer je u toj zemlji radio godinama. Ubrzo se izrodila žestoka svađa oko imovinskih odnosa, a komšije kažu da mržnja prema snaji potiče još iz Nemačke i da su svi Crljeni živeli u istom gradu, ali da se Danijel i Vesna dugo nisu viđali sa Jakovom Crljenom.


- Čula se rasprava i dreka, a potom su odjeknuli pucnji. Ubrzo smo shvatili da Jakov ide po kući i puca iz pištolja. Bilo je strašno. Čula su se prvo tri pucnja, pa onda još tri. Niko nije smeo da izađe napolje. A onda je ođednom sve utihnulo - rekao je preplašeni komšija.
 

Policija stigla na mesto zločina

Prema informacijama iz istrage, Jakov Crljen je verovatno bio pijan, ali se čekaju nalazi obducenata. U prizemlju kuće pucao je komšinici u noge i sinu u stomak, a onda se popeo na sprat i pucao u snaju. Isti izvori navode da je tu ispalio sebi metak u glavu i pao preko Vesne. Ona, Danijel i komšinica Zagorka samo pukom srećom su preživeli i zbrinuti su u KBC Zemun, a najteže povrede zadobio je Danijel.


Komšije kažu da je Jakov Crljen bio čovek veoma preke naravi i da je gotovo sa svima bio u svađi, a neretko je dizao ruku na svoju suprugu koja je preminula pre deset godina. Međutim, niko od njih nije slutio tragediju.


- Prošle godine smo zvali policiju, jer je pravio probleme. Voleo je da gazduje i da sve bude po njegovom - priča Marinko koji kaže da nije spavao do tri ujutro dok posle uviđaja nije oprana krv sa pločnika.


U MUP-u navode da je Jakov Crljen imao urednu dozvolu za držanje pištolja.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.09.2013. 14:25
ludilo vlada srbijom ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online