Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 02.05.2013.
14:46 >> 22:33h
Beta A

Sudar vozova u Beogradu, 22 povređenih

U sudaru dva putnička voza u tunelu "Tošin bunar" u Beogradu povređene su ukupno 22 osobe od kojih nijedna nije u životnoj opasnosti. Uzrok sudara najverovatnije je kvar voza koji je saobraćao prema Šidu, a ekipe Železnica Srbije nisu uspele da reaguju, pa je na taj voz od pozadi naletela kompozicija, koja je iz Beograda krenula ka Subotici, rekla je načelnica Uprave za vanredne situacije Beograda Sanja Vuksanović.

"To je definitivan broj povređenih, a posle dijagnostičkih procedura moći će da se da definitivan sud o težini povreda. U ovom trenutku ne znamo ko će biti zadržan", rekla je Nada Macura.

  

Dodala je da je najviše povreda glave i ortopedskih povreda, od kojih je jedna osoba zadobila prelom noge.

"Najmlađa je devojčica od pet godina kojoj je povređena glava, a najstariji povređeni je muškarac od 75 godina", rekla je Nada Macura.

Dodala je i da je jedan čovek koji nije povređen doživeo "stresogenu situaciju i hipertenziju" i on se sa mesta nesreće odvezao privatnim automobilom.

Povređeni su zbrinuti o Urgentnom centru u Beogradu, ortopedskoj klinici na Banjici i u Kliničko-bolničkom centru "Zemun". 

Urgentni centar zbrinuo 13 povređenih u sudaru vozova

 

Urgentni centar Kliničkog centra Srbije saopštio je da je u tu instituciju primljeno 13
putnika povređenih u sudaru dva voza u tunelu kod Tošinog bunara, na Novom Beogradu, ali da niko nije teško povređen.

Šef dežurne ekipe Urgentnog centra Goran Kaljević rekao je da niko od primljenih putnika nije teže povređen, već da se uglavnom radi o lakšim telesnim povredama poput posekotina, povreda kože i mišića, oguljotina i nagnječenja.

 

"Nakon završetka dijagnostike, najverovatnije da će većina biti otpuštena na kućno lečenje", rekao je Kaljević.

 

Među povređenim putnicima bilo je i jedno petgodišnje dete, ali je ono u dobrom stanju, osim što je uplašeno.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.05.2013. 19:22
Svim povredjenima zelim sto pre da ozdrave i da nemaju nikakvih posledica ! Ovu komentatorku, nepristojnog izgleda za drzavnu tv..afro-kolutovi oko usiju itd, rts-a je stvarno naporno slusati..Posle svakih par reci ono..aaaaAAAaaaAAAA..kao losi djaci na ispitu. Vazna je veza da se uvali u javnu firmu i podobnost..Sramota za drzavnu tv
Četvrtak 02.05.2013. 18:47
Ovaj zadnji je prejak;)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online