Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 25.01.2013.
04:03
Večernje novosti A

Smrt braće u Beogradu: Kazne za socijalne radnike

Komisija Sekretarijata za socijalnu zaštitu utvrdila je nepravilnosti u radu Centra za socijalni rad na Zvezdari, povodom slučaja Slobodana i Dragana Niševića, koji su bili njihovi korisnici.

Braća Slobodan i Dragan Nišević su pronađeni u svom stanu, a umrli su od gladi
 


Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić kaže da su rezultati istrage pokazali da je nadležna služba načinila dva manja propusta.

Pročitajte još:

* Nepokretna braća umrla bez pomoći

* Beograd: Nebriga ubila braću

- Sprovedena je detaljana analiza njihovog rada i inspekcija je pronašla da su "preskočili" jedan korak - objašnjava Matić. - Slobodan Nišević je prošlog juna odbio da ode u dom za stare, ali su službenici imali obavezu da o tome napišu službenu belešku i da provere i procene njegovo stanje posle nekog vremena, kada je izašao iz bolnice. Naredio sam direktorki Centra za socijalni rad da im izrekne opomenu, a ona će odlučiti da li će radnici koji su imali propust biti premešteni na drugo radno mesto ili će biti novčano kažnjeni.


Ovaj slučaj, međutim, bio je i povod da Gradski sekretarijat za socijalni rad započne detaljnu proveru odeljenja Centra za socijalni rad, kojih u Beogradu ima 17.


- Inspektori će verovatno u svakom od njih provesti po dva ili tri dana, pa ćemo prve rezultate imati tek za mesec i po dana - kaže Matić.

Odbijali pomoć?

Komšije braće Slobodana (64) i Dragana Nišević (63), koji su 16. januara pronađeni mrtvi u svom stanu, u Ulici Ljubice Luković 4 na Zvezdari, tvrde da su braća odbijala pomoć, čak i njihovu. I u Opštini Zvezdara kažu da im se nikada nisu obraćali. Prema podacima Centra za socijalni rad, braća su dobijala jednokratnu pomoć za lekove i hranu, ali se mesecima pre smrti nisu javljali ovoj ustanovi.

 

Matić: Imali smo neke primedbe

Inspekcija odeljenja Centra za socijalni rad će biti detaljna.

- Inspektori će da obrate pažnju na sve najozbiljnije slučajeve, pregledaće protokole, a proveriće i da li se predmeti rešavaju u roku i da li su i koliko često socijalni radnici u kontaktu sa korisnicima. Imali smo neke primedbe, a kada se provere odeljenja u svim opštinama, videćemo kakvo je stanje i da li ima propusta u radu službenika - rekao je Nenad Matić.

POVEZANE VESTI

Petak 25.01.2013. 07:56
Jedna kafa dnevno manje?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online