Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 01.12.2012.
11:21
Alo A

Ukrajinac koji krade i ranjava po Srbiji

Ukrajinski državljanin Viktor Loboda (44), koji od devedesetih godina pljačka i ranjava po Srbiji, i posle skoro dve decenije odležane u našim zatvorima ponovo se “ušunjao” u našu zemlju iako je čak dva puta proteran na 99 godina!

Foto: Ilustracija
 

Treće izručenje Kijevu čeka ga narednih dana, a trenutno se nalazi u azilu za strance u Padinskoj Skeli.

Pljačkanje po celoj Srbiji koje je uvek bilo praćeno i vatrenim obračunom razbojnik iz Ukrajine prvi put je uradio sredinom 1993. u Subotici, a kasnije i u Somboru, zbog čega je osuđen na ukupno sedam godina zatvora. Uz teško delo krađe njemu se pripisuje i ranjavanje prodavca u Somboru.

Čeka let u Kijev

Kako je “Alo!” potvrđeno, ukrajinski “zaljubljenik” u Srbiju Viktor Loboda juče je bio u azilu za strance u Padinskoj Skeli. Za nekoliko dana bi trebalo da odleti u Kijev, a za to će se pobrinuti naša zemlja.

Kako “Alo!” saznaje, tada je po našem zakonu dobio zabrana ulaska u Srbiju na 99 godina. On je, navodno, deportovan do granice sa Rumunijom i tu je izručen Ukrajincima.

Međutim, početkom 2002. i tokom 2003. godine, srpska policija beleži tri razbojništva i daje se opis stranog državljanina. Na osnovu operativnih saznanja, ponovo iza ranjavanja i pljački u Novom Beogradu i Zrenjaninu stoji Ukrajinac Viktor Loboda.

Tada mu se na teret stavlja pljačka kioska u Staroj Bežaniji, razbojništvo u Zrenjaninu i teška krađa u Novom Beogradu, kada je ranio policajca na dužnosti. Viši sud u Beogradu osudio ga je na kaznu zatvora u Sremskoj Mitrovici na 10,5 godina. Posle odslužene kazne, sredinom avgusta ove godine, naša zemlja mu je platila avionsku kartu za Kijev kako se više nikad ne bi vratio. U pratnji policije on je smešten u avion i ponovo mu je zabranjen ulazak na 99 godina u Srbiju.

Preko BiH u Srbiju

Prema našim saznanjima, Viktor Loboda (48) iz Ukrajine posle proteravanja u avgustu ove godine i dva meseca boravka u Kijevu ponovo je došao na ideju da dođe u Srbiju. Izvadio je nova dokumenta i vozom ušao u Bosnu i Hercegovinu. Proveo je nekoliko dana u Sarajevu, zatim seo u atobus i samo na njemu svojstven način ušao u Srbiju. Navodno, iznajmio je stan u Šapcu gde je i uhapšen.

Gotovo niko više iz naše zemlje nije mogao ni da poveruje da će se posle skoro dve decenije odsluženih kazni Ukrajinac vratiti u Srbiju. Međutim, pre nekoliko dana policija u Šapcu dobila je dojavu da se po njihom gradu šeta dobro poznati robijaš.


Ekspresnom akcijom stavljene su mu lisice na ruke i on je uhapšen. Ponovo je doveden u azil za strance u Padinskoj Skeli, gde čeka izručenje Ukrajini i ponovo doživotna zabrana ulaska u Srbiju.


Kako “Alo!” saznaje, Loboda posle hapšenja nije želeo nadležnima da otkije zašto se ponovo vratio u Srbiju, kao ni to zašto mu je naša zemlja interesantna za razbojništva.

POVEZANE VESTI

Subota 01.12.2012. 15:14
Ma koje proterivanje! Strpati ga u zatvor da tamo istrune! OVDE je napravio strasne prekrsaje, OVDE i neka odsluzi svoju kaznu!
Ponedeljak 10.12.2012. 14:00
Radio sam jedno vrijeme u ugostiteljstvu. Tu sam upoznao jednog iz Hrvatske koji je i otvoreno izjavljivao čim se bavi. Smijao se protjerivanju iz evropskih država, te govorio: Oni su maniti, smijeste me u avion ka gospodina, ja u avionu još nešto i užinam i dođem malo kućo. Za misec dva koliko se odmorim ja opet vanka. Tako i ovi naši pošalju ga da obiđe porodicu i prijatelje. Ma strpajte u teretni voz za sibir, sa hljebom i vodom za 20 dana i bacite kljuć. Možete i jedno 3-4 mijeseca samice pod istim uslovima, pa će on sam tražiti da ide
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online