Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 23.11.2012.
09:04
Večernje novosti A

Otac stradale braće: Ne mogu sebi da oprostim, ubiću se!

Dan posle teške saobraćajne nesreće u Beogradskoj ulici u Vrčinu, u kojoj su život izgubila dva brata, Strahinja (17) i Lazar (9) Arsević, na dan kada im je krsna slava, njihovi roditelji, rodbina, komšije, prijatelji i dalje su u šoku i neverici. Nesposobni da govore, bilo šta komentarišu. Čak više ne mogu ni da plaču.

Foto - arhiva: Niko još ne može da poveruje u strašnu tragediju
 

Otac Đorđe, koji je starijem Strahinji, ne sluteći tragediju, dao ključeve od svog automobila da, zajedno sa bratom Lazarom, ode do prodavnice u nabavku za slavu, ne može sebi da oprosti... Najbliži prijatelji kažu da stalno ponavlja da njegov život više nema smisla, jer je izgubio dva čeda, dvojicu naslednika i da će se ubiti.


U stanu na drugom spratu, u Ustaničkoj 204, gde je do tragedije živeo sedamnaestogodišnji Strahinja sa majkom Katarinom, muk. Vrata od stana širom otvorena...

Pročitajte još:

Tragedija u Vrčinu: Braća poginula na Aranđelovdan

- Otkako se saznalo za tragediju, ljudi neprestano dolaze da izjave saučešće - kaže jedna komšinica. - Rodbina, komšiluk, prijatelji, a pre svega Strahinjini školski drugovi, zgranuti su onim što se dogodilo. Ne mogu da veruju da njihovog Straleta više nema...


Majka Katarina, nepomična, nema od bola za sinom, kojem je podredila sve u životu. Suze u njenim očima gotovo da su presušile od silnog plakanja. Više ni ne kuka. Samo povremeno, iz njenih usta izađe tihi uzdah i reči: “Strahinja, sine, živote mamin...”


- Obožavala ga je! A i on je bio izuzetno dete, posebno. Znam ga od rođenja. Bio je dobro dete, odličan učenik u osnovnoj školi. I sada, u srednjoj se majka ponosila njegovim uspehom u školi. Bio je treća godina, učio za fizioterapeuta, bio pun života... A sad, ova tragedija - objašnjava komšinica iz zgrade.


Strahinja je bio i izvrstan sportista:


- Od malih nogu je trenirao tenis i pokazao se dobrim u tom sportu. Trenirao je u “Elitu” i obožavao Noleta. Bio je mladić za primer, koji nije pio, pušio, bio problematičan.
 

“Fejsbuk” i vožnja

Strahinja Arsević je do juče imao profil na “Fejbuku”, na kojem je, 2. novembra (19 dana pre pogibije), napisao: “Kola u srcu, brzina u krvi, dok sam za volanom, adrenalin se puni!” Strahinja je, istina, pre tri meseca dobio probnu vozačku dozvolu. Da li su ga prebrza vožnja ili neiskustvo odveli u smrt, pokazaće istraga.

Gotovo identična situacija i u porodici devetogodišnjeg Lazara, na Zvezdari. Njegova majka, Jelena, od trenutka kada je saznala za pogibiju sina, nije više sposobna da govori.


- Jadnica, od tragedije je na sedativima - objašnjava blizak rođak porodice Arsević. - Niti jede, niti pije. Samo doziva sina i iz ruku ne pušta Lazarovu fotografiju... Ne znamo šta da radimo, kako da joj pomognemo. Strašno!


Strahinja i Lazar su braća iz dva braka Đorđa Arsevića. Iako im majke nisu iste, braća su se, tvrde komšije, izuzetno volela i bila vezana jedan za drugog.


- Strahinja je brinuo za mlađeg brata, koji je išao u treći razred osnovne škole. Učio ga, savetovao, kontrolisao. A mali Lazar je starijeg obožavao i kopirao! Bio mu je u svemu idol i kad god se moglo, braća su bila zajedno. Nažalost, i u smrt su zajedno otišli...


Propust roditelja

Strahinja Arsević je posedovao privremenu dozvolu sa kojom je imao pravo da upravljanja automobilom, ali isključivo u pratnji vozača sa najmanje pet godina iskustva. Prema rečima Damira Okanovića, direktora Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, evidentno je da postoji propust roditelja, ali ne mora da znači da je to bilo presudno za ovu nesreću.


- Automobil će ići na veštačenje, i tek onda će moći da se zna šta se tačno dogodilo - objašnjava Okanović. - Nevezano za ovaj događaj, bitno je uputiti apel roditeljima da svojoj deci učine dobro poštovanjem saobraćaja. Ponašanje mimo zakona, kupovanje dozvola i brzih automobila deci, može samo da dovede do tragedije poput ove.


Kako smo nezvanično saznali, policija će proveriti ko je odgovoran za to što je Strahinja Arsević vozio očev automobil bez pratnje iskusnijeg saputnika.

Sahrana?

Kako pišu “Večernje novosti”, u četvrtak je rađena obdukcija tela dvojice poginule braće. Strahinjini i Lazarovi roditelji, otac Đorđe i majke Katarina, odnosno Jelena, nisu bili sposobni da, posle toga, organizuju sve što je potrebno za njihovu sahranu. To su, umesto njih, obavljali najbliži rođaci. Međutim, datum poslednjeg ispraćaja još nije tačno utvrđen, a čitulje za dvojicu braće, zasada je dala samo Osnovna škola “Stevan Sinđelić”, koju su obojica pohađali.

Petak 23.11.2012. 10:08
dzaba sada sve kad se ne postuju pravila onaj koji dobije privremenu vozacku nesme sam da seda za volan mora da ima pored sebe nekog ko poseduje punu vozacku dozvolu da se neko takav nalazio nebo doslo do ovog jer zna se kad mladi sednu za volan da divljaju
Petak 23.11.2012. 10:18
Očigledni propust roditelja, nije uzalud zakon upravo predvideo slične situacije.
Petak 23.11.2012. 12:24
“Kola u srcu, brzina u krvi, dok sam za volanom, adrenalin se puni!” - evo sta je napisao nezreli i nesrecni decak.Saucesce porodici neutesnoj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online