Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 10.10.2012.
12:51 >> 13:03h
Beta A

"Policija nije ništa uradila da spreči ubistvo: Hoćemo 300.000 €"

Pred Višim sudom u Beogradu je održano pripremno ročiste povodom tužbe kojom porodica nastradalog francuskog navijača Brisa Tatona, zbog pretrpljenog straha i duševnog bola, traži od Srbije odštetu od 300.000 evra.

Obrazlažući zahtev, advokat porodice Taton Slobodan Ružić istakao je da policija nije učinila ništa da zaštiti nastradalog Brisa i ostale francuske navijače. On je ocenio da je reč o organizovanom i pripremanom nasilju, a da država i policija nisu učinile dovoljno da ga spreče.

Policija nije učinila ništa da zaštiti nastradalog Brisa i ostale francuske navijače: Porodica Brisa Tatona traži novčanu odštetu
 

Kao dokaze u prilog toj tvrdnji, Ružić je izneo podatak da je policija znala za mesta na kojima se okupljaju Partizanovi navijači, dok je bilo poznato bilo i u kom su hostelu biti smešteni navijači francuskog kluba, a huligani nisu bili zaustavljeni i francuski navijači su ostali nezaštićeni.

Odgovarajući na tvrdnju policije da nije mogla adekvatno da zaštiti sve francuske navijače pošto nisu nosili vidna obeležja, advokat je ukazao da bi isticanje navijačkih obeležja bilo "kao kada biste pred bika izašli u cvenom".

Ružić je podsetio i da se policija hvali time kako poznaje sve vođe navijačkih grupa, i upitao zbog čega onda nije sprečila taj sukob. On je sudu predložio da kao dodatni dokazni materijal od Urgentnog centra u Beogradu zatraži kompletnu medicinsku dokumentaciju pokojnog Brisa Tatona.

Zbog velike udaljenosti porodice Taton, koja živi u Tuluzu i njihove skromne materijalne situacije, Ružić je zatražio da se njihov iskaz uzme zamolnim putem ili konferencijskom video vezom.

Zastupnica države Savka Mangović istakla je da se država može smatrati krivom jedino kada se dogodi "akt terora i akt nasilja kojim su ugroženi državni poredak, uređenje i bezbednost", a to, kako je navela, nije bio slučaj. Ona je kazala da je policija obavljala bezbednosne pripreme i procene rizika pred utakmicu Tuluza i Partizana i nadzirala navijače, ali nije podnela dokaze i prepisku koje bi to dokazale, već je najavila da će ih naknadno dostaviti.

Tako bi sudu trebalo da budu dostavljeni dokazi o tome da je policija komunicirala sa upravama fudbalskih klubova Partizan i Tuluz, da je s graničnih prelaza tražila podatke o broju francuksih navijača koji su došli u Srbiju.

Naknadno će biti dostavljena i prepiska sa Uefom, kao i dokaz o komunikaciji sa Interpolom, od koga, kako tvrdi Mangovićeva, policiji nije stigao odgovor. Ona je najavila i da će naknadno saopštiti ime svedoka, policijskog komandira, koji bi mogao da pred sud iznese neke pojedinosti. Tatona (28) su huligani pretukli 17. septembra 2009. godine na Obilićevom vencu u centru Beograda, uoči fudbalske utakmice beogradskog Partizana i francuskog Tuluza. Taton je od zadobijenih povreda preminuo 29. septembra.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.10.2012. 12:54
SKROMNO ZIVE PA BI IM 300 000 DOBRO DOSLO ! SVE VISE VJERUJEM DA SMO MI MAZOHISTICKI NAROD, ILI MOZEMO DA TRPIMO KO KONJI ! A KO CE DA PLATI ODSTETU FAMILIJAMA SRPSKIH MOMAKA, OSUDJENIH NAVRAT NA NOS, BEZ DOKAZA NA NEVJEROVATNE VISOKE KAZNE !????
Sreda 10.10.2012. 14:40
Sramota,razmem da trazite zatvor,ali zasto pare....to ce vam vreovatno vratiti sina???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online