Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 28.08.2012.
09:04
Blic A

Najbolji muški posao: Audijem A6 280 km/h o državnom trošku

Presretači "micubiši lanser evolušn", "audi A6 3. TFSI kvatro" i BMW iz serije 5 - "530 DX drajv", tri su najmoćnija automobila u voznom parku MUP-a Srbije. Zadatak ovih četvorotočkaša je da na najprometnijim putevima zaustavljaju vozače i kažnjavaju ih za saobraćajne prekršaje, prvenstveno za bahatu vožnju.

Najbolja kola kriminalaca ostaju policiji da love bahate vozače
 

Ove moćne mašine, koje su jedne od najvećih punioca republičkog budžeta, u rangu su sa presretačima koje imaju susedne ali i evropske zemlje. Evropski policajci bahate vozače presreću u "jaguarima", "poršeima", "lambordžinijima" i "bugatijima". Nedavno su Rumuni policijsku flotu dopunili "jaguarom XFR", koji brzinu od sto kilometara na čas razvija za 4,9 sekundi.

"Najmoćnija vozila nabavili smo prošle i ove godine. Prošlog septembra smo se pojačali s automobilom 'micubiši lanser evolušn', a ove godine sa 'audijem A6', i BMW iz serije 5, '530 DX drajv'", kaže za "Blic" general Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije.

Najbrži automobil srpske policije je "audi A6", koji može da razvije brzinu i do 280 kilometara na čas.

Simić objašnjava da su za zaustavljanje i kažnjavanje vozača koji divljaju na srpskim putevima potrebni startni automobili koji u kratkom roku za samo pet, šest sekundi mogu da dobiju ubrzanje do sto kilometara na čas.

"Vozači koji divljaju, voze 150 ili više kilometara na sat, i to u automobilima sa velikom kubikažom. Mi moramo da pratimo trendove, a svesni smo i toga da samo brzim automobilom možeš zaustaviti brzo vozilo, a posle toga i kazniti vozača. Sankcionisanjem ovakve vožnje i te kako povećavamo bezbednost na putevima", navodi general Simić.

On dodaje da je presretačima manji vek trajanja u odnosu na ostale automobile iz voznog parka MUP-a, jer su stalno angažovani.

"Među presretačima su i automobili koje je od osumnjičenih za razna krivična dela oduzela Uprava za oduzimanje nelegalno stečene imovine. I to su veoma brza i jaka vozila. Shvatili smo da je najisplativije ta vozila angažovati kao presretače jer ako su na parkingu samo je država na trošku jer mora da plaća njihovo održavanje. Ovako ona pune republički budžet jer zaustavljaju bahate vozače koji plaćaju velike kazne", objašnjava general Simić.

Utorak 28.08.2012. 09:56
Jes' da sam zensko, ali ne bih imala nista protiv da radim ovaj "najbolji muski posao".
Utorak 28.08.2012. 12:05
S OBZIROM NA CENU BENZINA KOJA STALNO RASTE OVE POLICIJSKE FORMULE USKORO NEĆE IMATI KOGA DA JURE PO NAŠIM DRUMOVIMA PO KOJIMA ĆE TAXISTI POČETI DA VOZE RIKŠE, A OBIČAN NAROD BICIKLE I TALJIGE. ONI KOJI ĆE SE VOZITI PREKO DOZVOLJENE BRZINE I DALJE ĆE SE FURATI DRŽAVNIM KOLIMA I KRITI SE IZA POSLANIČKOG IMUNITETA !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online