Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 20.08.2012.
13:34
Blic A

"Ubio je našu ćerku da ne bi živela sa mnom"

Socijalni radnici u Nišu bili su upoznati s nasilničkim ponašanjem Radeta Stojeva, koji je u četvrtak ubio suprugu i ćerku iz prvog braka, a potom presudio i sebi. Njegova prva supruga preživela je pakao tokom života sa Stojevim, pa čak i posle razvoda, kada je Rade, mimo zakona oteo njihovu ćerku, ali nadležni organi ni tada nisu preduzeli ništa.

Biljana Ristić Stojanović, prva supruga Radeta Stojeva, kaže da je brak s njim bio pravi pakao, da je maltretirao i nju i dete (foto:ilustracija)
 

- Ubio je našu ćerku Aleksandru samo da dete posle njegove smrti ne ostane da živi sa mnom, da bi me i na taj način zauvek povredio. Bojala sam se sve vreme da će nešto tako da se desi. Uspela sam da dobijem pravo da sahranim ćerku kada barem za života nismo mogle da budemo zajedno - priča kroz suze Biljana Ristić Stojanović, bivša supruga Radeta Stojeva (44), koji je 16. avgusta na Kameničkom visu ubio ćerku Aleksandru Stojev (16), drugu ženu Aleksandru Nedeljković (33), a potom i sebe.

Porodica Stojev je htela da preuzme telo devojčice radi sahrane, ali se majka Biljana usprotivila da dete počiva kraj oca ubice. Tako je Rade sahranjen juče u Nišu, dok će Aleksandra biti sahranjena u ponedeljak na seoskom groblju u Popovcu.

Biljana kaže da joj je Rade oteo ćerku pre 10 godina, iako je sudski dete pripalo njoj, i da je sve vreme branio kontakte sa njom. Plašila se da pokrene postupak protiv njega iz straha da će je ubiti. Ona je odbijala da poveruje da je bivši suprug mrtav sve dok njena sestra Suzana nije otišla do kapele da to proveri jer je, kaže, Rade jednom prilikom već režirao svoju smrt!?

Brak = pakao

Pričajući o životu sa bivšim suprugom, rekla je da su se venčali 1995 i da je brak sa njim "bio pravi pakao...da je i nju i dete psihički maltretirao. Drao se i za najmanju sitnicu, kao recimo, kada se dete upiški, do te mere da niko nije mogao da ga smiri. Bio je bolesno ljubomoran...". Pošto je zajednički život 2000. postao nepodnošljiv, ugrabila je prvu priliku i sa ćerkom pobegla iz kuće i vratila se u Popovac.

- Isto popodne je pokušao da uzme dete na silu, ali su ga rođaci sprečili. Razvodili smo se pet godina, jer se na sve načine trudio da to spreči. Čak je i falsifikovao moj potpis na dopisu da odustajem od razvoda. Plašila sam se njega. Pred kućom nam je palio sveće, a jednom na suđenju mi je žiletom isekao kožnu jaknu. Kada smo se razveli, dete je pripalo meni, ali je imao prava da je viđa jednom nedeljno. Posle trećeg puta, kada je uzeo dete, više je nikada nije vratio - jada se nesrećna majka, koja je išla u Centar za socijalni rad, ali da su joj rekli da ne mogu da joj pomognu.

Kako kaže, rekli su joj da "mora nekako da prisvoji dete, ali da ne sme da je otima".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.08.2012. 14:44
Zločin države nečinjenjem ničeg od strane nadležnih da se spreči najgore. Srbija nije dostojna da u njoj žive pošteni i časni ljudi!!!
Ponedeljak 20.08.2012. 16:23
Gospođa je pogrešila što je očekivala pomoć od socijalnih radnika. Oni nikome ne pomažu. Morala je da se sa svojim dokumentima obrati javnom tužiocu, da mu dodijava, dok god ne preuzmu slučaj. Moje saučešće ojađenoj majci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online