Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 27.06.2012.
02:31
Kurir A

Opšta tuča ruskih i crnogorskih fudbalera na Zlatiboru!

E, kad udari brat na brata... Nema više ni čojstva, ni junaštva... Prijateljska utakmica između Zete iz Golubovaca i Amkara iz Perma koja je igrana na Zlatiboru prekinuta je u 69. minutu zbog masovne tuče svih aktera na terenu, ali i članova stručnih štabova oba kluba.

Foto: Arhiva

 Kako piše beogradski “Kurir“, incidentu je prethodio napad na vlasnika Zete Radojicu Božovića, koga je udario jedan ruski igrač. Na njegov telefon javio se asistent i rekao novinarima da je Božović na sastanku s predstavnicima ruske ekipe, ali i da nije bilo nikakvog napada. Veliki je broj povređenih lica i Hitna pomoć je imala mnogo posla, a deblji kraj su izvukli igrači ruskog kluba. Nekoliko njih je zaradilo povrede, a najmanje jedan je završio u bolnici.
 

- Utakmica je bez ikakvog razloga počela uz veliku nervozu fudbalera obe ekipe. Svako malo su sevali oštri startovi, fudbaleri su se hvatali za gušu i tako do 69. minuta. Pri rezultatu 3:1 za Zetu dosuđen je slobodan udarac za ruski tim, a usledilo je novo koškanje, koje se neverovatnom brzinom proširilo po celom terenu - kaže jedan od očevidaca nemilih scena na stadionu kraj Jezera.


- Nije se znalo ko koga bije. Tukli su se i korner zastavicama. U jednom trenutku neko je iz obližnjeg magacina dohvatio i skije, pa su i one poslužile kao rekvizit za tuču. Sve je potrajalo petnaestak minuta, uz učešće igrača, rezervnih igrača i stručnih štabova obe ekipe. Neko je sa tribina pozvao i policiju, ali dok su stigli, sve se nekako primirilo. Video sam i Hitnu pomoć, koja je iz crnog vozila izvukla jednu osobu i odvezla je u bolnicu.

Vešović: Malo se koškali

Trener fudbalera Zete Rade Vešović pokušao je da umanji ozbiljnost neprijatnih događaja i zataška skandal koji se dogodio.

- Nije bilo ništa strašno. Bilo je malo koškanja, jurnjave po terenu. Evo, mi smo svi u hotelu i dobro smo - rekao je za “Kurir“ Vešović, a na pitanje šta je sa ruskim igračima, odgovorio je: - Oni su u svom hotelu. Bila je velika gužva, nije se moglo videti najbolje.

 

Svi na ispitivanju

Poslednje vesti sa Zlatibora kažu da je policija tokom noći saslušala sudije sa utakmice, a zatim i članove stručnih štabova, kao i igrače Zete i Amkara. Takođe se saznaje da će istraga biti nastavljena i narednih dana, sve dok ne bude rasvetljeno šta se tačno dogodilo tokom susreta koji je trebalo da ima prijateljski karakter.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.06.2012. 03:13
Napred braćo Rusi!
Sreda 27.06.2012. 08:01
Poznato je da je Fk.Zeta uz Rudar iz Pljevalja i Grbalj ...najsrpskiji klub Crne Gore..dok za ove ruse ne znam iz kog dela su Rusije...ima tamo raznih čečena i sl. U svakom slučaju udario srbin na srbina...xaxa
Sreda 27.06.2012. 05:19
Znaju ljudi kako je red da se gosti dočekuju i ispraćaju !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online