Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 30.05.2012.
23:41
Press A

"Ubio sam policajca jer sam bio pijan i drogiran"

Igor Kahvedžić (24) priznao je na početku suđenja ubistvo policajca Slobodana Cvetića, kog je usmrtio prilikom pokušaja pljačke Komercijalne banku na Karaburmi sa saučesnikom Borislavom Delićem (33) sredinom oktobra prošle godine.

Inspektori ispred Komercijalne banke u Marijane Gregoran prošlog oktobra
 

U pucnjavi je teško ranjen i Cvetićev kolega, kao i jedan klijent banke. Optuženi su u Višem sudu u Beogradu tokom iznošenja odbrane izjavili i da su bili pijani i drogirani prilikom razbojništva.


Ubica se uplašio

Prvooptuženi Igor Kahvedžić tihim glasom priznao je da je pucao u policajce i građane.


- Uplašio sam se kada sam čuo da policajac viče: "Stoj, policija!" Okrenuo sam se i počeo da pucam i u policajce i u civile. Bio sam pijan i drogiran - rekao je on.


Njegov saučesnik Borislav Delić takođe je naveo da je bio drogiran i pod dejstvom alkohola, ali je istakao da nije pucao.


- Niti sam pucao niti sam video ko puca. Samo sam čuo kako prašti oko mene i video kako se staklo od izloga banke razleteće u paramparčad - kazao je Delić.


Podsetimo, Kahvedžić i Delić su 20. oktobra prošle godine upali u Komercijalnu banku u Ulici Marije Gregoran i pokušali da je opljačkaju. Međutim, policajci Slobodan Cvetić i njegov kolega Milorad Filipović, zajedno sa klijentom banke Bojanom Gajićem, pokušali su da ih zaustave.


Kahvedžić je tada pripucao na policajce i Gajića. Prvi hitac pogodio je Gajića, na samom izlazu iz banke, u trenutku kada je pokušao da dozove pomoć i pomogne u razoružavanju razbojnika. Gajić se stropoštao na pod, a u pomoć mu je pritrčao Cvetić. Međutim, njega je sledećim metkom Kahvedžić pogodio u glavu, a zatim je ranio i njegovog kolegu Filipovića.


Serijski razbojnici

Ipak, Kahvedžić nije uspeo da pobegne, već je uhapšen nekoliko minuta kasnije. Njegov saučesnik Delić iskoristio je gužvu i uspeo da pobegne, ali je i on uhapšen nekoliko sati kasnije. Optuženi Kahvedžić ima 26 krivičnih dela u dosijeu.

Samo u 2009. godini načinio je seriju od šest razbojništava, zbog čega je bio hapšen. On i Delić pljačkali su uglavnom samostalno, mada se, prema ranijim istragama, kao deo njihove razbojničke grupe pominju i druge osobe. Uglavnom je motiv za razbojništva bila potreba za novcem za drogu.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.05.2012. 23:50
osuditiga i baciti kljuc da se nikad ne nadje, cim se ti drogiras i pijancis uz to pljackas i ubijas civile i policajce nisi ti za medju ljude!
Četvrtak 31.05.2012. 03:13
To je tvoj problem sto si bio pijan i drogiran i pri tom si oduzeo jedan zivot.....
Četvrtak 31.05.2012. 13:09
Da pa po njemu je to biti pijan i drogiran karakterna osobina..kao depresija ili mozda neka nervoza melanholija...opravdanje da ubija...Koliko samo policija ima takvih u svoim dosijeima...ceka da se dsi nesto pa reaguje...ako su ovaj i jos koliko njih opstepoznati po svojoj "karakternoj osobini" ne treba ih ni pustati na slobodu...sta ce izopaceni medju ljude....vidite sta bi?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online