Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 26.05.2012.
09:57
Kurir A

Zemunci bežali iz zatvora da se grudvaju

Sretko Kalinić i Željko Milovanović nisu u februaru pokušali da pobegnu iz zatvora jer ih čekaju zatvorske kazne od 30 i 40 godina, niti zato što imaju neka nedovršena posla napolju. Oni su pretesteriali vrata, savladali čuvara i ukrali mu uniformu da bi se grudvali na snegu!

Rizikovali život zbog zimskih čarolija na snegu?!

-Komšo, hoćemo li?
- Ajmo!

Ovako je, u verziji Željka Milovanovića, pao dogovor sa Sretkom Kalinićem da 7. februara oko pet ujutru pokušaju da pobegnu iz zatvorskih ćelija u zgradi Specijalnog suda.

Milovanović je naveo da je često razgovarao s Kalinićem jer su im ćelije bile udaljene svega nekoliko metara, a cilj im je bio samo da se malo zabave i pokažu da mogu da pobegnu!

"Prvi sam iskočio iz zgrade, napravio grudve i gađao Kalinića! Ležali smo u snegu, cerekali se i gledali u nebo, kad je naišla Žandarmerija. Hteli smo i s njima da se grudvamo, ali smo se plašili da će uzvratiti oružjem", kroz smeh je pričao Milovanović.

On je rekao da njemu i Kaliniću nije bio cilj da pobegnu. "Pa ni Sergej Bupka ne bi uspeo da preskoči zid od sedam metara! Rekao sam Kaliniću: 'Komšo, važno je izaći, makar na 30 sekundi'", izneo je juče u svoju odbranu Milovanović.

Ovaj "begunac u pokušaju" je ispričao filmsku priču kako su testere kojima su presekli rešetke na ćelijama bile namenjene pritvoreniku koji je ranije boravio u njegovoj ćeliji.


"U oktobru prošle godine pronašao sam na prozoru poruku koju mi je neko doturio. Pisalo je da je pre mene tu bio neko ko je hteo da pobegne i da znaju da sam već bežao iz zatvora. Pisalo je‚ ako hoćeš taj alat, uzmi ga, ako ti ne treba, baci"“, ne skrivajući dobro raspoloženje pričao je Milovanović.

Testeru i žicu za sečenje čelika našao je, kako je rekao, posle dva-tri meseca u zajedničkoj prostoriji zatvora. "Sekli smo rešetke desetak dana, i to u pauzama i samo danju kad je buka. Pojačamo televizor i testerišemo. Isekli smo ih dva dana pre bekstva", hvalio se Milovanović, neprekidno se cerekajući, ponudivši sudiji da to i pokaže u sudnici.


"Donesite mi rešetku i videćete, iseći ću je za 15-20 minuta. Čelik je na rešetkama mnogo mekši, dok smo rešetke na prozoru rukama savili. Sve je bilo lako", rekao je Milovanović, dok Kalinić juče nije želeo da se izjašnjava o bekstvu.

Kako je zapravo teklo bekstvo iz zatvora Kalinića i Milovanovića pročitajte u našim ranijim vestima.

POVEZANE VESTI

Subota 26.05.2012. 20:36
A Sneska Belica ne bi pravili?
Subota 26.05.2012. 16:33
Dobra priča za film....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online