Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 29.04.2012.
19:32
Vestionline A

KPS pretukao aktiviste SNP Naši kod Merdara

Pripadnici Kosovske policijske službe na administrativnom prelazu Merdare pretukli su aktiviste pokreta SNP Naši Marka Nikolića i Milana Savanovića. Kako je saopštio ovaj pokret njegovi aktivisti su organizovano krenuli u obilazak srpskih crkava i manastira na KiM, obučeni u dukseve pokreta a sa sobom su nosili zastave Srbije.

SNP Naši je saopštio da se posle dolaska na kontrolni punkt Merdare pripadnik KPS-a obratio putnicima na albanskom jeziku, na šta mu je odgovoreno da ga ne razumeju. "Posle toga usledila je tortura i mučko batinanje putnika, koji su izvođeni, udarani pesnicama, šutirani, uzvikivali su da će im 'jebati srpsku majku', da je 'Kosovo njihova država', i da od sada 'Srbi ne smeju da ulaze na Kosmet'", piše u saopštenju SNP Naiši.


Aktivistima pokreta Nikoliću i Savanoviću KPS je izdao jednogodišnju zabranu ulaska na teritoriju Kosova i Metohije, a od pritvaranja su ih spasili ostali putnici.

Kako se vidi iz dokumenta nazvanog "Službena beleška o obaveštenju primljenom od građana", koje je u MUP-u Srbije u Kuršumliji potpisao Marko Nikolić, on i Savanović odvojeni su od ostalih putnika iz autobusa i terani na potpišu dokument na albanskom jeziku, bez prevodioca. Pošto su odbili da potpišu nešto što nerazumeju usledile su nove batine i pretnja da će biti odvedeni u zatvor.

Posle ovog događaja pokret SNP Naši uputio je upozorenje i pretnju "da ako Republika Srbija nije u stanju da reaguje povodom ovakvog terora, SNP NAŠI će reagovati i zaštiti građane, a od šiptarskog prelaza neće ostati ni kamen na kamenu".

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.04.2012. 19:35
Ето прилике да се Тачић извини Шиптарским окупаторима што Срби желе да иду у своје Цркве! Ко зна можда Шиптари имају благослов и од Теодосија да не пуштају никог на КосМет ко не мисли како Амери диктирају! Тачић-Атанасије Јевтић-Теодосије-Сава Јањић то је осовина зла за Србе на КосМету, Тачић и Шиптари без њих не би могли да легализују окупацију Косова и Метохије!
Nedelja 29.04.2012. 19:41
Maltretiraju i tucu putnike u autobusu,kakvi su to junaci ti siptarski teroristi.nece doveka ni ta amerika da vas stiti.bicete im jednog dana nepozeljni i smetace te im.
Nedelja 29.04.2012. 21:37
ovi kps kosovska pederska sluzba od te samoproklamovane nepriznate drzave misli da je neka sila naravno uz pomoc govanaca amerikanaca svaba i ostalih svetskih policajaca a kad se vidi sta su bili kad je slobo bio tu i dok se ovi majmuni nisu umesali nisu imali ni leba da jedu a svi u kps su nekadasnji uck-ucackam im mami
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online