Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 24.02.2012.
13:48
novimagazin.rs A

Sever Kosova utočište za kriminalce?

Oko tri stotine kriminalaca iz Srbije, regiona, pa i nekih udaljenih delova Evrope krije se na Kosovu, saznaju beogradski mediji.

Foto: ilustracija

Sever Kosova postao je popularna destinacija na koju kriminalne grupe sele svoje aktivnosti ili ga koriste kao sigurno utočište, prenosi Novi magazin.

Prema saznanjima Novog magazina skoro svi kriminalci koji su se našli na poternicama u centralnoj Srbiji ili Crnoj Gori, zbog “transparentnosti” administrativne granice sa severom Kosova i zbog nedostatka policijske vlasti na tom području, u nekom trenutku koristili su taj prostor kao sigurno utočište.

Uvezan s političkim strukturama na severu, kontroverzni biznismen koji se trenutno nalazi u srpskom pritvoru Zvonko Veselinović pružao je jedno vreme utočište i logistiku čak i najbližim saradnicima Darka Šarića - Goranu Sokoviću i Dejanu Šekularcu.

Samo novopazarska policija traži najmanje 16 kriminalaca, počinilaca najtežih krivičnih dela, za koje sumnjaju da se nalaze na Kosovu. Ovim kriminalcima i te kako su pomogli alternativni prelazi i uhodane švercerske rute kojima su se prebacivali na sigurnu teritoriju. Na Kosovu se od robije zbog teškog ubistva kriju Senad Bahović i Bajram Gorčević zbog pokušaja ubistva, kao i Aldin Ganević i Dževad Gorčević. Na Kosovu je i Arif Šaćirović koji je u bekstvu zbog ubistva. Esad Šaćirović je iz zatvora pobegao preko administrativne linije, a Almir Memić je izbegao zatvor zbog rasturanja droge.

Među beguncima na Kosovo ima kriminalaca svih profila, pa je tako tamo utočište našao i Redžep Mahmutović kome se na teret stavlja poreska utaja, Darko Orlović se skriva zbog teške krađe, Fatmir Huseini zbog silovanja, Elvir Alić zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Na severu Kosova, osim malobrojnih pripadnika Kosovske policije, uglavnom srpske ili romske nacionalnosti, faktički ne postoje zvanične policijske snage. Ništa bolje stanje nije ni u južnom delu pod kontrolom albanskih klanova.

POVEZANE VESTI

Petak 24.02.2012. 14:04
Nista organi..nista ubistva..nista pobijeni Srbi od 99-te,nista autobus u vazduh,nista o pogromu pre par godina,nista o proteranima,ugnjetavanima,nabijanima na flasu....nista o ubijanju radi prodaje organa,nista o najvecim narkokartelima na svetu,nista o prostituciji,otimanju zena...nista o svemu tome...sada ispade SRPSKI SEVER----------STA KOLUMBIJA JEL..???? LAZOVI JEDNI PISITE ISTINU..KRIJETE UZASNE STVARI..GDE CE VAM DUSA PRODANA NOVINARSKA!?
Petak 24.02.2012. 13:55
Добро је да је Борко средио проблем, сад ћемо ем бити у Европској Унији, ем ћемо долијати криминалцима... Ма заслужује човек орден!
Petak 24.02.2012. 20:08
Kriminal je u Srbiji i juzno od Ibra, tu su najveci kriminalci predvodjeni DACICEM,TADICEM,i ostalim FASISTIMA a sever KiM je samo za te kriminalce nedostizan jer ih narod nece,brani se narod od ovakvih POGANI i brani svoju imovinu,a sada posto ne pristaju na IZDAJU DRZAVE postaju kriminalci.NECE MOCI OVE NOCI FASISTI ZUTO-CRVENI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online