Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Utorak 24.01.2012.
23:13
Jutarnji.hr A

Hrvatski navijači kamenovani u Novom Sadu

Novi napad na hrvatske navijače dogodio se večeras u Novom Sadu. Naime, kako prenosi zagrebački ''Jutarnji list“, na izlazu iz Novog Sada, pre Veternika, dogodio se težak incident, a meta huligana su bili navijači „kockastih“ koji su posle utakmice sa Francuskom krenuli svojim kućama, prenose beogradski mediji.

Dvadesetak napadača zasulo je kamenjem i ciglama kolonu vozila s hrvatskim registarskim oznakama. U vozilima je, navodi ''Jutarnji list“ bilo 20-ak hrvatskih državljana, od kojih su neki lakše povređeni.

Kamenovani automobili hrvatskih navijača u Novom Sadu

Razbijena su tri automobila iz Osijeka, dva iz Zagreba i jedan iz Županje, a jedno vozilo napadnuto je čak i sekirom! Novosadska policija izašla je na mesto događaja i obavila uviđaj.

Pre utakmice, dok su gradskim ulicama navijači tražili dvoranu SPENS, dvojici Hrvata je automobil zasut kamenjem, ali oni nisu povređeni, tvrde hrvatski mediji.

- Hrvatska će od petka svakako igrati u beogradskoj Areni, i već postoje sumnje i bojazan zbog mogućih novih incidenata i sukoba navijača. Posebno ako se u polufinalu ili finalu sastanu Hrvatska i Srbija – zaključak je ''Jutarnjeg lista“.

Inače, tokom utakmice Hrvatska - Francuska u dvorani nije bilo ni najmanjeg incidenta.

Ovo je još jedan u nizu incidenata, pošto je juče policija uhapsila dvojicu Novosađana, jer su u širem centru grada napali dvojicu navijača hrvatske rukometne reprezentacije.


Ipak, isti taj dan, hrvatski navijač napao je 15-godišnjaka koji je u tom trenutku imao na sebi kostim maskote Evropskog prvenstva.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.01.2012. 23:25
Koliko je Srba tako i jos gore proslo u Hrvatskoj,pa nikom nista.
Utorak 24.01.2012. 23:34
pa šta ako su ih kamenovali... mi bi kao bolje prošli, da je obrnuta situacija i da se igra kod njih?? Ajde, bre, sad ćemo da se prenemažemo i da morališemo? Ko ih .ebe - ušli su sa šahovnicom u Srbiju i šta su očekivali - cveće?? Nek' budu srećni što se nije i nešto gore dogodilo... Jel mi zaboravljamo da svakog leta stižu vesti sa hrvatskog primorja o polupanim srpskim glavama i automobilima? E, pa izvin'te - al' mi more nemamo - al' ne volimo da ostajemo dužni...
Utorak 24.01.2012. 23:35
sve u svemu te tuce i unistavanje imovine tj vozila,nije u redu ,jer ni jedna strana ne racuna da ce zbog njihovih bahanalija stradati drugi , ni krivi ni duzni,mislim na srbe i hrvate koji putuju kolima radi poslova i drugih stvari u srbiju ili hrvatsku i sada treba neko da ti razbije kola ilitu ili tamo a ti ne znas zasto ? zato policija treba da pohapsi sve krivce i jedne i druge huligane i da se zna tacno zbog cega,a ne da se to odrazi zbog nacionalizma !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online