Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 24.10.2011.
08:33
Blic A

Čopor pasa izujedao Novosađanku

Novosađanku Ljiljanu Pavlović, koja je došla u Leskovac u posetu porodici, izujedao je čopor pasa u Đermanovićevoj ulici. Pored bolova i stresa koje je pretrpela, susrela se i sa problemima s pružanjem zdravstvene pomoći jer se, po zakonima Srbije, vodi kao strani osiguranik.

Foto. Ilustracija
 

- Posle duže konsultacije, lekari Hitne pomoći odveli su me u zdravstvenu stanicu broj 2. Čekala sam, čekala, a bolovi su bili nesnosni. Odugovlačili su jer nisam njihov osiguranik. Bez pregleda i pružene pomoći, uputili su me u urgentni centar. I tamo sam naišla na nove neprijatnosti baš zato što sam strani osiguranik. Na kraju, sestra je me previla, a lekar mi je rekao da izađem iz ambulante jer nisam hitan slučaj. Tako nešto nikada nisam doživela. Pa ja živim u Srbiji, a ne u inostranstvu - priča i plače Novosađanka.


Direktori Doma zdravlja, odnosno Opšte bolnice, Jasmina Jovanović i Zoran Ćeranić kažu da je najvažnije da je pacijentkinja dobila pomoć i terapiju i da bi po zakonu za tri dana morala da se javi izabranom lekaru. Problem je upravo javljanje lekaru jer je Ljiljana Pavlović došla u malo dužu posetu.


- Kupujem lekove u privatnoj apoteci, a noću ne spavam od bolova i noćnih mora - objašnjava žena.


Novosađanka je jedna od oko šest stotine građana koje su besni psi lutalice napali u poslednjih godinu dana. Procenije se da Leskovcem luta oko 3.000 pasa. U obližnjem Turekovcu postoji privremeni azli, ali u njemu nema mesta za ove životinje jer je pretrpan. Grad Leskovac je prošle godine, po presudama platio 16 miliona dinara Leskovčanima koje su izujedali psi.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.10.2011. 08:39
"Страни осигураник"? Па Ја већу будалаштину у земљи Србији никада нисам чуо.Зар сте већ отписали Војводину?Е београдски издајнички властодршци где ће вам душа????
Ponedeljak 24.10.2011. 08:52
Ovi su vec otcepili Vojvodinu to moze samo u Srbiji da postoji zakon pa da ih covek tuzi i da moze da se naplati odsteta jedno najmanje 500 000eu svi bi dzukci svuda bili pod kontrolom ko svuda u svetu nije mi jasna logika da se psi posto ih uhvate ponovo pustaju po gradovima gde prave copore i udruzeni napadaju ljude koji su i ovako napaceni a moraju da idu na slabo placen posao i jos samo treba da te iz zasede napadnu dzukeletine to su zveri koje brane svoje teritorije i one neznaju da ulice u gradu pripadaju svuma gde su prirodnjaci da objasne ludacima da u svemu moraju da postoje neke granice zbog eu nas i dzukele ocu reci imaju vise prava gori smo od stoke
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online