Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 12.05.2011.
12:57
Z. Mirković - Vesti A

Salcburg: Ljubica ubijena zbog torbe

Austrijska policija konačno je dobila prve informacije o ubistvu Ljubice Kovačević (38) u Salcburgu pošto se javila biciklistkinja koja je očevidac zločina. Ona je objasnila da se Ljubica hrabro suprotstavila razbojniku koji je pokušao da joj otme tašnu, ali ju je to koštalo života.

Ljubica Kovačević

Da podsetimo, u ponedeljak oko 21.50, teško ranjena i okrvavljena žrtva dovukla se poslednjom snagom do kafića Elmo, u centru Salcburga.

Tu je zavapila za pomoć, a potom se onesvestila. Ljubica je prebačena u bolnicu, gde je obavljena četvoročasovna operacija, lekari su ušili ranu na srcu, ali Ljubica je izgubila previše krvi i nije preživela.

Bila je ranjena i u stomak.

U istrazi je policija ustanovila da je Ljubica pre zločina provela izvesno vreme baš u kafiću Elmo, odakle je otišla oko 21.20, a stanovala u obližnjoj Elizabetštrase.

Njen automobil pronađen je u blizini lokala i bio je otključan, a odlomljeno sečivo noža ispalo je na tlo i policija pretpostavlja da je bilo upleteno u odeću žrtve.

Uzorna osoba

 

Ljubica je u Salcburgu rođena i važila je za prijatnu i uzornu osobu, kažu njeni poznanici i komšije. Bila je trgovac i šef poslovnice Lidla (poznatog lanca prodavnica prehrambenih proizvoda), nedaleko od stana u Salcburgu u kome je živela.

 

U Mocartovom gradu žive i dve Ljubičine sestre, a jedino je ona bila neudata. Živela je kod roditelja, koji su ophrvani tugom.


Konobarica kafića Elmo, u koji je Ljubica često zalazila, takođe ima samo lepe reči o žrtvi zločina koji je potresao Salcburg.


Kao što smo pisali, policija je najveće nade polagala u biciklistkinju koja je videla šta se desilo kod automobila žrtve.

Da podsetimo, stanarka obližnje zgrade rekla je da je uznemirena kricima izašla na prozor i videla mršavu plavokosu ženu na biciklu koja je očigledno mislila na ubicu kad je uzviknula: "Tamo trči!"

U "Vestima" i drugim medijima objavljen je apel biciklistkinji da se javi policiji i ona je to učinila.

Oružje zločina

Prema njenim navodima, nepoznati muškarac je pokušao žrtvi da otme tašnu.


- Otimali su se i Ljubica ga je pobedila u toj borbi. Uspela je da zadrži torbu, ali je onda pala na tlo i pozivala u pomoć - ispričao je pukovnik policije Jozef Holcberger iz kriminalističke službe u Salcburgu.


Biciklistkinja je ispričala inspektorima da se vraćala kući kad je čula da neko zove u pomoć. Odmah je zaustavila bicikl i videla šta se desilo. Međutim, kad je Ljubica uspela da se domogne kafića i kada joj je nekoliko muškaraca prišlo u pomoć, biciklistkinja je pokazala u kom pravcu je pobegao zlikovac i zatim nastavila svojim putem.
 

Telefon za svedoke

 

Policija moli sve eventualne svedoke zločina da se jave na telefon 059133/50-3333 kako bi rasvetlila ovaj svirepi i misteriozni zločin. Naime, nezadovoljni su opisom ubice, za koga je biciklistkinja rekla da je bio iste visine kao žrtva, u tamnoj odeći i s kapom na glavi, pa ne zna koje je boje kosa.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.05.2011. 14:01
Ovde kazu komentatori iz sorry boss co da se takve stvari ne desavaju u EU.Tamo je bogatstvo,i EU nema alternativu,a u Srbiji cim vide stranca,odmah kolju kazu oni.Ja sad njih pitam,a sta je ovo magarci?Zasto u Londonu roditelji deci navlace pancire kad ih vode u skolu?Da ne pricam za Francusku i one tatone tamo,tamo je rasizam do bola,hitler je nista za njih. Oce li sada austrija da se izvine,da stavi spomen plocu,da osudi idiota na 40 godina?Aha,ali prekjuce,a mozda ni tad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online