Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 13.02.2011.
14:08
Blic A

"Smrdele su gume i paknovi od jurnjave za ukradenima kolima"

"Dok je automobil odlazio, sve vreme sam razmišljao o sinu koji je spavao na zadnjem sedištu. Trčao sam za njim i nadao sam se da će da ga izbaci negde usput", počeo je ispovest D. S. (37), otac šestogodišnjeg dečaka koji se nalazio na zadnjem sedištu automobila ukradenog preksinoć na Bežanijskoj kosi.

Očajni otac mislio da će umreti ako ne nađe sina

U četvrtak oko 19 sati D. S. je parkirao "sitroen c4" u Ulici vajara Živojina Lukića i otišao u obližnju fotokopirnicu, dok je njegov šestogodišnji sin spavao na zadnjem sedištu. Kako je očekivao da će brzo obaviti posao zbog kojeg se zaustavio, D. S. nije ugasio motor vozila, ostavljajući automobil sa ključem u kontakt bravi. To je iskoristila nepoznata osoba koja je ušla automobil i odvezla se, ne primetivši usnulog dečaka.

"Svratio sam u radnju bukvalno na momenat, da uzmem neka dokumenta. Pošto mi je sin zaspao u kolima, nisam želeo da ga budim, već sam ostavio upaljen automobil i svetla", kaže D. S. i dodaje da nije prošlo ni dva minuta kada je primetio da neko odvozi njegov automobil.

"Kada sam primetio da odlazi, izleteo sam iz radnje i potrčao za kolima. Dok sam trčao za kolima sve vreme sam razmišljao o svom sinu da mu se nešto ne dogodi. Ni na kraj pameti mi nije bilo šta će da bude sa autom", objašnjava otac dečaka, koji je ubrzo posle krađe sa patrolom policije krenuo u potragu za svojim sinom.

"Dok smo kružili po kraju, gledali smo svuda oko automobila, po parkinzima, da vidimo da li ga je negde izbacio. Molio sam policajce, sa kojima sam bio u automobilu, da me puste da izađem iz vozila i da trčim, kako bih bolje video da li mi je sin negde pored ulice", drhtavim glasom se priseća D. S. dodajući da u životu nije osetio takvu nemoć i strah.

U međuvremenu, nepoznati razbojnik je primetio da se na zadnjem sedištu automobila koji je ukrao nalazi usnuli mališan, pa je posle jednog kilometra napustio vozilo ispred mehaničarske radionice u Ulici Pere Segedinca. Sve to vreme šestogodišnjak je spavao i nije primetio da se oko njega dešava nešto neuobičajeno. 

"Dok smo tražili mog sina, bio sam van sebe. Drhtao sam i nisam znao gde se nalazim. Sve vreme su policajci pokušavali da me smire", opisuje D. S. svoju agoniju koja se ubrzo okončala.

"Preko motorole smo saznali da je automobil pronađen u blizini i odmah smo se tamo uputili. Kada smo stigao do auta i video da Stefan i dalje spava, doživeo sam olakšanje kakvo verovatno neću više nikada u životu da osetim. U prvom trenutku sam se sklonio sa strane da ne vidi kako plačem, a onda sam povratio pored auta", objašnjava otac dok mu suze ponovo naviru na oči prisećajući se ovog događaja i dodaje da je mališan, kada ga je žandarm koji je pronašao automobil pitao da li se zove Stefan, samo klimnuo glavom i nastavio da spava.

"Osećam moralnu obavezu da o ovome govorim jer da nije bilo brze akcije policije i Žandarmerije i da je sve ovo potrajalo, mislim da bih doživeo infarkt. Oni su bukvalno za nekoliko minuta blokirali ceo Novi Beograd", dodaje D. S., uz opasku da su svima "bukvalno smrdele gume i paknovi od jurnjave za ukradenim automobilom".

Nedelja 20.03.2011. 20:06
Otac je imao vise srece nego pameti, dete je Bog sacuvao traume, policija je SJAJNO izvela akciju...nego, zanima me je li taj lopov uhapsen, pa da moje odusevljenje bude na vrhuncu?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online