Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.12.2010.
00:37
blic.rs A

Badžin sin pljačkao vile po Dedinju

Vojislav Stojičić (30), sin nekadašnjeg načelnika Resora javne bezbednosti i zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže, uhapšen je u utorak uveče u Beogradu, nakon što je sa saučesnikom Dragijem Marašom (50) opljačkao vilu u Užičkoj ulici u Beogradu, stotinak metara udaljenu od rezidencije predsednika Srbije i nekoliko ambasada pod obezbeđenjem.

Prošle godine Vojislav Stojičić je privođen u akciji "Morava" zbog neodazivanja sudskim pozivima

Kako piše beogradski “Blic“, policija pretpostavlja da dvojica osumnjičenih stoje iza serije provala u vile, među kojima su i one u vlasništvu Nenada Bjekovića, Žarka Zečevića, Andrije Draškovića, Ivice Divca, brata Vlada Divca, ali i nekoliko diplomatsko-konzularnih predstavništava.


- Uhapšeni su ubrzo nakon pljačke privedeni u beogradsku policiju gde se saslušavaju zbog sumnje da osim vile u Užičkoj 19 stoje i iza serije provala na Senjaku i Dedinju. Samo ove godine u ovim elitnim delovima grada izvršeno je više od 60 upada i pljački, zbog kojih se trenutno saslušavaju osumnjičeni Stojičić i Maraš - rekao je za “Blic” izvor iz beogradske policije. On navodi i da su dvojica osumnjičenih iz vila uglavnom krali skupoceni nakit, satove, oružje i novac.


- Upadali su preko balkona i to u popodnevnim satima, od 15 do 18 sati, kada su bili sigurni da unutra nema nikoga - kaže izvor “Blica“.


On navodi da se trenutno otisci i DNK profili osumnjičenih Stojičića i Maraša porede sa tragovima nađenim u svim vilama koje su opljačkane u poslednjih godinu dana.


- Među opljačkanima je mnogo poznatih ličnosti, sportista, pevača i biznismena. Pretpostavljamo da su Stojičić i Maraš po vlasnicima i tipovali vile kako bi se domogli što vrednijeg plena - rekao je izvor “Blica“. 


Pljačku, posle koje su dvojica osumnjičenih uhapšeni, otkrio je Aleksandar Besarović, sin vlasnice kuće u Užičkoj 19.


- Vratio sam se sa fakulteta i ušao u kuću na sporedni ulaz, tako da nisam ni primetio da je brava na glavnim vratima obijena. Odmah sam izašao da prošetam psa i tada napolju video tragove stopala. Bilo mi je sumnjivo, pa sam se vratio unutra i tada ugledao ispreturane stvari. Ništa nisu ukrali. Očigledno je da su tražili novac, ali ga nisu našli - kaže Aleksandar Besarović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online