Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 15.12.2010.
06:36 >> 15:47h
RTS A

Divlji zapad u Batajnici - ubijena dva mladića

Dvojica muškaraca su ubijena, a dvojica teško povređena u pucnjavi koja se oko ponoći između utorka i srede dogodila u kafani "Sremska noć" u Batajnici. Obračun se, prema prvim informacijama, dogodio zbog neplaćenog računa i fizičkog maltretiranja vlasnika kafane.

Vlasnik kafane je, navodno, pripadnik Vojnobezbednosne agencije

Kako navodi “RTS“, šestorica gostiju kafane "Sremska noć", u Ulici pukovnika Milentija Pavlovića u Batajnici, odbila su da plate račun od nekoliko hiljada dinara za više popijenih alkoholnih pića. U kraćoj svađi nasrnuli su na vlasnika restorana i pobegli automobilom marke "mercedes", ali su, tridesetak metara dalje, sleteli u kanal.


Svađa je nastavljena ispred ulaza u kafanu, kada je vlasnik, inače pripadnik Vojnobezbednosne agencije, počeo da puca iz vatrenog oružja pošto je dobio udarac flašom u glavu. Jedan muškarac je poginuo na licu mesta, a drugi nedugo po prijemu na odeljenje reanimacije u beogradskom Urgentnom centru.


Muškarac koji je pogođen u grudi nije životno ugrožen, kao i njegov prijatelj koji je, prilikom pada u kanal, povredio ruku. Vlasnik restorana, za koga mediji navode da je pripadnik VBA Dražen Požar, o svemu je obavestio policiju, a zbog povrede glave odvezen u dežurnu zdravstvenu ustanovu.

Požar nije pripadnik VBA

Ministarstvo odbrane Srbije potvrdilo je danas da je Dražen Požar, koji je osumnjičen da je sinoć u Batajnici učestvovao u sukobu u kojem su poginula dvojica muškaraca, radio pri Vojsci Srbije, ali da nije pripadnik Vojno-bezbednosne agencije (VBA), kako su to objavili mediji.

Iz Ministarstva odbrane Srbije ističu da je major Dražen Požar radio u bivšem Centru za usavršavanje kadrova vojne službe bezbednosti. Kako se navodi, major Požar je nakon rasformiranja Centra raspoređen i postavljen, u januaru 2010. godine, u Drugu brigadu Kopnene vojske u Kraljevu, od kada se nalazi na bolovanju.

Požar je, takođe, u maju ove godine podneo i zahtev za prestanak profesionalne vojne službe.

Dražen Požar rođen je 1. septembra 1971. godine u Sarajevu, BiH. Na službi u Vojsci Srbije nalazi se od 29. jula 1995. godine. On je osumnjičen da je učestvovao sinoć u incidentu u Batajnci, u kome su ubijene dve osobe.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.12.2010. 09:19
Još jedan primer da treba da se dozvoli da se nosi oružje i da se libarilizuje zakon o samoodbrani, privatnoj svojini... Šteta za mlade momke, ali, da je zakon takav da je gazda smeo da upotrebi oružje u slučaju samoodbrane i da NORMALNI LJUDI, koji prođu sve moguće psiho testove koje bi obnavljali na 6 meseci, desilo bi se još 3 - 4 ovakva incidenta i onda bi se situacija smirila, jer bi svi znali da su OBIČNI LJUDI NAORUŽANI, pa bi svaki napad na OBIČNOG čoveka značio POKUŠAJ SAMOUBISTVA i sve bi ubrzo došlo na svoje. Mogli bi čak i da smanje broj policajaca, i ovako nisu bili tu da zaštite ove momke !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online