Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 09.12.2010.
08:46
pressonline.com A

Policajci udarili devojčicu

Učenica K. S. (11) lakše je povređena u Batajnici kada je na nju naleteo policijski "punto". Očevici kažu da je ranac, koji je devojčica nosila na leđima, ublažio njen pad na asfalt, a devojčica je posle pregleda u Urgentnom centru u sredu uveče puštena na kućno lečenje.

Ograničenje u Šangajskoj ulici je 40 kilometara na sat

Devojčica, učenica Osnovne škole "Boško Palkovljević Pinki", vraćala se u sredu iz škole autobusom GSP-a kući u batajničko naselje Barutana. Nesreća se dogodila oko 13 časova u Šangajskoj ulici, kada je izašla iz autobusa i pokušala da pređe ulicu. Očevidac nesreće kaže da ona nije odmah krenula da pređe ulicu, već da je sačekala da se autobus udalji.

- Autobus je otišao možda pedesetak metara prema Ugrinovcima kada je dete krenulo da pređe put. Video sam je kako gleda da li ide neki automobil i tek je tada krenula - kaže svedok i dodaje:

- Odjednom sam čuo škripu guma. Video sam policijski automobil koji je kočio. Klizao se možda dvadeset metara, jer je put bio mokar zbog kiše koja je pre toga padala. Noge su mi se odsekle kada sam video da udara u dete! Nabacio je devojčicu na haubu, mislio sam da će da padne pod točkove i da će preći preko nje. Kada je policajac koji je vozio konačno zaustavio "punto", dete je palo sa haube i odletelo dva, tri metra. Mislim da je glavom udarila o put.

Naš sagovornik kaže da je pomislio da je dete poginulo, ali je devojčica sama ustala.

- Potrčao sam prema njoj. Ona je rekla joj je dobro i da hoće da ide kući. Komšija, ispred čijeg dvorišta se sve dogodilo, uneo je dete u kuću. Policajci koji su naleteli na dete pozvali su Hitnu pomoć, koja se posle desetak minuta pojavila - kaže žitelj Batajnice i objašnjava da su ambulantna kola krenula tek kada je došla devojčicina majka.

- Devojčica živi 200 metara dalje. Neko je otišao i doveo njenu majku. Posle toga su je odvezli u bolnicu. Čuo sam da ima samo čvorugu na glavi. Ona je čudom preživela! Mislim da ju je spasao ranac koji je nosila na leđima, on je ublažio pad kada je odletela sa haube na kolovoz - kaže naš sagovornik i pita da li će i policajci odgovarati za nezgodu jer je ograničenje u tom delu Šangajske ulice 40 kilometara na sat, i kaže da su vozili mnogo brže zbog čega nisu mogli odmah da zakoče kada su videli dete.

Posle detaljne kontrole u Urgentnom centru K. S. je puštena kući, pošto je utvrđeno da je imala lakše povrede glave i da je bila ugruvana.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.12.2010. 08:54
sta je sa nasom policijom. poludeli nacisto. svaki dan nam savetuju da prilagodimo voznju uslovima vremena. kisa a oni bahati. odmah ga prebacite da radi na raskrsnici pored skole. neka vodi decu preko pesackog do penzije.
Četvrtak 09.12.2010. 09:00
naci ce oni izgovor-celave gume ,kriv narod jer ne placa kazne pa policija nema para da ih promijeni-vrana vrani oci ne vadi .sto ce biti dalje to nitko nece znati osim porodice od djevojcice a mi mozemo samo da nagadjamo.sva sreca da nije mnogo nastradala a njima ionako nece nitko nista
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online