Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 02.11.2010.
09:46 >> 13:00h
Vestionline A

Izetbegoviću, u čije se ime izvinjavaš?

Izjava novoiozabranog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se izvinjava ''za svakog nevino ubijenog čoveka koga je ubila Armija BiH'' izazvala je burne reakcije u javnosti u Federaciji BiH, ali i u cijeloj BiH.

Kako prenose federalni mediji, dežurni dušebrižnici u FBiH pitaju se ''u čije se ime Izetbegović išao izvinjavati Srbiji?'', pri čemu, doduše, niko ne spori činjenicu da je u BiH tokom rata bilo zločina koje su činili pojedinci i da su stradali i nevini ljudi.

Profesor Fakulteta političkih nauka Nijaz Duraković tvrdi da mu ''potez Izetbegovića mlađeg'' liči na izednačavanje, po principu ''smo svi krivi i svi smo ratovali''.

Kritikuju ga muslimani u BiH: Bakir Izetbegović

''Mali Izetbegović, očigledno, želi postati veliki državnik... Nije on baš taj koji se treba izvinjavati u ime države i naroda, a posebno Armije RBiH. Ne vidim koje su to njegove armijske kompetencije. To jeste, na određeni način, kopiranje, naročito Ive Josipovića i delom Borisa Tadića. Naravno, on nije format tog državnika kao što su ovi. Pomalo mi to deluje ishitreno, otužno i degutantno'', rekao je Duraković za ''Dnevni avaz''.

S druge strane, akademik Muhamed Filipović ističe da na Izetbegovićev potez gleda izuzetno kritički, jer ''ovaj još nije ni inaugurisan u Predsedništvo BiH.

Dušanka Majkić iz SNSD-a podržava izvinjenje novoizabranog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića za svaku nevinu žrtvu Armije BiH, ali i ističe da ta izjava automatski ne znači da je došlo do promene političkih stavova SDA.

"Nisam sklona da verujem na prvu izjavu, mada znam da je toj stranci stalo da popravi svoj rejting", rekla je Majkićeva za "Nezavisne novine".

Potpredsednik Socijalističke partije Saša Čudić kaže da ta partija podržava politiku pomirenja.

  

"Aktuelni političari ne treba da budu nosioci prošlosti, već politike pomirenja i razvoja. Zato takvu politiku pozdravljamo, bez obzira od koga dolazi", rekao je Čudić.

Slobodan Nagradić, potpredsjednik PDP-a, kaže da se ozbiljan političar, za što sebe smatra, uprkos lošem izbornom rezultatu, neće zaletati na takve izjave.

"Sto puta je lakše reći nego učiniti. Treba sačekati malo i videti šta je Izetbegović stvarno mislio. U poslednje vrijeme, a što je za pohvalu, evidentno je da Izetbegović daje umerenije izjave", rekao je Nagradić i dodao da ne treba zaboraviti da je on potomak političara koji je "jedno govorio ujutro, a naveče radio nešto sasvim drugo".

POVEZANE VESTI

Utorak 02.11.2010. 09:51
...kakvo je to izvinjenje u kojem te vise optuzuje nego sto se izvinjava...neka se izvine k'o covek ili neka ne otvara usta bez potrebe...nama ta lazna izvinjenja ne trebaju, jer time zeli da sakrije pravi broj srpskih zrtava u bosni, da ih negira ili umanji, a svoje izmisljene(pored stvarih) jos uvecava....
Utorak 02.11.2010. 18:59
pa možda je ovaj izetbegović uspio da zmija pokaže noge u federaciji.uspio je da se zločinci među muslimanima sami prepoznaju i jave.bravo!!!
Utorak 02.11.2010. 21:08
Ovaj Izetbegovic mi lici na Slovenackog premieja Pahora svima bi da ugodi al s nikima ne zna to je dobar recept za propast
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online