Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 23.10.2010.
15:58
Politika A

Spahija: Nikada nisam tukao Srbe!

Košarkaški trener iz Hrvatske Neven Spahija tvrdi da nisu tačne informacije pojedinih hrvatskih medija da je učestvovao u zlostavljanju Srba za vreme rata u bivšoj Jugoslaviji.

Neven Spahija: Prva ljubav bila Srpkinja

Spahija je odlučno negirao optužbe da je u veme rata u bivšoj Jugoslaviji učestvovao u prebijanju srpskih zarobljenika u martu 1992. godine.

"Moji advokati upravo spremaju demanti i ja ne bih smeo u ovom trenutku da pričam o tome. Ono što mogu da kažem, a što je vrlo važno, jeste to da sam se ja na sudu pojavio kao svedok tužilaštva a ne kao optuženi, kako su neki mediji preneli. To u temelju menja sliku o mojoj ulozi. Tačno je da sam 1992. kao i mnogi Hrvati bio pripadnik Vojne policije. Tvrdim da mi je obraz čist i nadam se da se slika o meni neće promeniti", rekao je Spahija u telefonskom razgovoru za beogradsku "Politiku".

Hrvatski mediji objavili su da je Spahija, sada trener turskog Fenerbahčea, dao iskaz istražnom sudiji Županijskog suda u Splitu u vezi sa njegovim saznanjima o slučaju mučenja srpskih ratnih zarobljenika i civila u šibenskom vojnom zatvoru Kuline tokom rata i mogao bi biti osumnjičen.

Riječki "Novi list" objavio da je 48-godišnji Spahija, kao pripadnik 72. bataljona Vojne policije učestvovao u prebijanju srpskih zarobljenika u martu 1992. List je svoja saznanja bazirao na tvdnjama svedoka Rajka Žarkovića, bivšeg vojnog policajac, da je Spahija maltretirao zarobljenika s prezimenom Zeljak. Zbog zločina u tom zatvoru do sada su uhapšeni Tvrtko Pašalić, Željko Maglov, Damir Borčić i Milorad Pajić koji se terete za maltretiranje 21 srpskog vojnika i civila.

"Politika" je kontaktirala i nekoliko ličnosti iz srpske košarke, a jedan od njih, koji je želeo da ostane anoiman, izrazio je nevericu u vezi sa tvrdnjama da je Spahija umešan u takve stvari.

"Neven je uvek bio upućen na Srbe, a i njegova prva, velika ljubav bila je Srpkinja. Njegova majka mi je nedavno pričala kako im je čitava familija isprepletena, srpsko-hrvatska, i kako ima puno prijatelja među Srbima. Ruku bih u vatru stavio da nije uprljao svoje ruke u ratu. A to što je bio u vojnoj policiji za vreme rata, pa to je bilo neizbežno. I ja bih bio isto to u Srbiji da nisam pre rata otišao u inostranstvo", rekao je "Politikim" sagovornik koga je list predstavio kao poznatu ličnost iz sveta košarke.

Subota 23.10.2010. 17:34
bio u vojnoj policiji i nije tukao srbe. da ih je tukao pa i nekako. nego ih je mucio. a pokazace se da mu se omaklo i iz nehata ubijo nekoliko srba. neverovatno, koga god da osumnjice odmah se pozivaju na srpske gene,veze, ma i suzu ce pustiti, samo da se "operu". ljigavi skot.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online