Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 19.10.2010.
09:11
Večernji list A

Split: Pretnje smrću Severininoj sestri iz Beograda

Kako se približava završetak gradnje velelepnog "City One" centra na splitskom predelu Brnik, tako raste gnev vlasnika privatnog zemljišta i parcela na toj lokaciji. Javno se oglasila i Marijana Vučković-Popović, sestra poznate estradne zvezde Severine, inače novinarka koja živi u Beogradu. Stojeći na zemljištu na Brniku za koje tvrdi da je vlasništvo njene porodice, progovorila je o poslovima gradonačelnika Željka Keruma i njegovih saradnika, piše "Večernji list".

PAPIRI NESTALI NA SUDU: Ogorčena Marijana Vučković-Popović

Prema rečima Marijane Vučković-Popović, u dva navrata su vlasnici privatnih parcela pobijali lokacijsku dozvolu koju je Grad Split izdao za gradnju "Siti" centra, ali i za pristupnu ulicu koja se takođe, kako ističe, gradi na njihovom zemljištu.


Žalili su se hrvatskom Ministarstvu graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša. Pristupna ulica koji gradi poznati splitski preduzetnik Paško Rajčić još nije završena.

"Iz gradske uprave Splita nude nam za gradnju te ulice 700 kuna po metru kvadratnom, što nikako nije u redu", ističe Marijana Vučković-Popović i dodaje da je zemljište njihovo porodično nasleđe, mada ne može dokazati vlasništvo jedan kroz jedan, jer su se papiri o tome zagubili na sudu.


Marijana Vučković-Popović izjavila je da je njena sestra Severina u međuvremenu svoj deo zemljišta prodala Igoru Štimcu, kandidatu za predsednika Hrvatskog nogometnog saveza. Igor Štimac joj je, kaže Marijana Vučković-Popović, nudio da mu proda svoj deo zemljišta. "Nudio mi je 150 hiljada evra za to zemljište", kaže gospođa Vučković-Popović. A Paško Rajčić, tvrdi Marijana Vučković-Popović, pretio joj je smrću!

Ljuta na, kako kaže, nelegalne i nepravilne poslove vezane za gradnju "Siti" centra i pristupne ulice, Marijana Vučković-Popović poručuje da će pozvati USKOK i sve merodavne službe da "pročešljaju" splitske gradske službe i prekontrolišu sve papire i dokumentaciju vezanu za gradnju ovog centra. Jer, prema njenim rečima, puno je toga nepravilno, prenosi "Večernji list".

POVEZANE VESTI

Utorak 19.10.2010. 13:28
...ko hrvati prete smrcu srpkinji?.....ma neeee...to vam se samo pricinilo....tak dobar i miroljubiv krvatski narod si ne bi dopustio tak nesto...ne?...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online