Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.08.2010.
02:07
pressonline.com A

Olja Karleuša privedena u Hrvatskoj!

Srpskoj folkerki prekinut nastup u Novom Vinodolskom jer nije imala radnu dozvolu! Posle informativnog razgovora, policija je Olji oduzela pasoš na tri dana! Vidno potresena, pevačica se tek u ponedeljak veče vratila u Beograd!

Olja Karleuša
 

Folk pevačica Olja Karleuša privedena je u petak uveče u hrvatskom mestu Novi Vinodolski jer nije imala radnu dozvolu za nastup! Kako Press saznaje, atraktivnoj folkerki policija je oduzela pasoš, posle čega je privedena na informativni razgovor u tamošnju stanicu policije. Karleuši je pasoš vraćen tek u ponedeljak oko podneva, kada je krenula za Beograd.

- Olja je u petak oko 23 sata otpočela nastup u jednom od klubova u Vinodolskom, da bi samo posle 15 minuta došla inspekcija i zatražila radnu dozvolu, koju ona nije posedovala! Policajci koji su bili u pratnji inspekcije odmah su je odveli u stanicu, gde su joj posle kraćeg informativnog razgovora uzeli pasoš. Kako procedura nalaže, njen pasoš je zadržan na proveri, a pevačica je smeštena u svoj hotel. Da nesreća bude veća, Olja je ostala i bez honorara jer bez radne dozvole nije mogla da završi započeti nastup. Ova situacija vidno je uznemirila našu pevačicu, koja nije bil raspoložena da komentariše ovu situaciju.

- Ne dilujem ja drogu da bi me privodili kao kriminalca. Uzeli su mi pasoš u petak i pošto je bio vikend došla sam u policiju u ponedeljak da ga podignem. Ne mogu da verujem da me u ovoj neprijatnoj situaciji zovete za izjavu dok sam van zemlje. Moj profesionalizam nalaže da sačekam da se sve završi pa da tek onda dam izjavu, a vaša je slobodna volja da pišete šta hoćete - rekla je za "Pres" Olja Karleuša, koja je tek sinoć doputovala u Beograd.

Inače, ovo nije jedini slučaj da naši estradni umetnici imaju problema sa radnim dozvolama u Hrvatskoj. Poznati estradni menadžer Raka Marić kaže da su Hrvati vrlo rigorozni po tom pitanju i da često traže dlaku u jajetu! Za takve neprijatne situacije i otkazane nastupe, Marić krivi kolege menadžere.

Kakvi smo mi - Hrvatima u Srbiji ne treba dozvola

- Kod nas u Srbiji stranim pevačima nije potrebna radna dozvola već samo ugovor koji mi sklapamo sa njima, tako smo dovodili i Severinu, "Reginu" i "Rolingstonse". U Hrvatskoj je ta procedura komplikovanija i menadžeri moraju da podnesu zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske za dobijanje dozvole. Ukoliko pevač ne poseduje taj papir, snosi posledice prekida nastupa, oduzimanja pasoša i verovatno nekih novčanih kazni. To najčešće budu propusti menadžera jer se dozvole za neke zemlje čekaju i duže vreme. Recimo, za Australiju se čeka dva meseca - kaže za Press Raka Marić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online