Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.10.2018.
18:29
sputniknews.com, Vestionline A

Dodik: Radnici sprečili veću katastrofu, oni su heroji

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik posetio je danas u bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju povređene radnike brodske rafinerije za koje je rekao da su heroji, jer su svojom prisebnošću sprečili veću katastrofu.

EPA/Vladimir Stojković
Milorad Dodik

Zadovoljan je, rekao je, što su prema nalazima lekara povređeni radnici dobro i istovremeno izrazio saučešće porodici poginulog radnika.

- Veoma je bilo važno da se zavrnu ventili da ne dolazi do dotoka gasa koji bi tragediju učinio većom. Oni su žrtvovali život i zavrtali ventile. Jedan od njihovih kolega je stradao i žao mi je, moje saučešće porodici, ali to govori o njihovoj samosvesti. Nisu se uspaničili, nisu pobegli. Da su to uradili, tragedija bi bila mnogo veća - rekao je Dodik novinarima u Doboju, preneli su banjalučki mediji.

On očekuje da će nakon ovog događaja mnoga preduzeća u Srpskoj povećati nivo bezbednosti, da se ne bi ugrožavali životi ljudi, kao ni materijalna dobra.

- Verujem da će se vrlo brzo utvrditi da li je havarija tehnička priča ili, ne daj bože, neka druga - rekao je Dodik i naveo da su nadležne institucije na terenu radi utvrđivanja uzroka nesreće u rafineriji nafte Brod.

Ukazao je da je događaj u rafineriji mogao da bude ekološki problem.

- Sinoć je u Banjaluku doputovala delegacija koju predvodi pomoćnik ministra energetike Ruske Federacije i trebalo je da oni danas, a verujem da jesu, sa predsednicom Hrvatske (Kolindom Grabar Kitarović) razgovaraju o nekim unapređenjima. Oni su opredeljeni, a mi iz Republike Srpske smo prihvatili da gas iz Hrvatske bude doveden u rafineriju, sve dok mi ne uspostavimo naš gasovod - rekao je Dodik.

On je naveo da je ostalo stvar procedura i na Hrvatskoj, te istakao da Srpska želi da radi sa hrvatskim vlastima na tom pitanju.

- Naša nadležna ministarstva učinila su sve da, u skladu sa najstrožim evropskim standardima, pristupe ekološkom sređivanju Save i sprečavanju opasnosti od rafinerije nafte u Brodu. Na bazi toga, izdata je ekološka dozvola - naveo je Dodik.

Lekar bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju Zoran Blagojević rekao je da je zdravstveno stanje povređenih radnika uredno, da to potvrđuju i radiološka istraživanja, te naveo da očekuje da će pacijenti biti otpušteni najkasnije sutra.

U dobojsku bolnicu primljeno je šest pacijenata koji su povređeni u eksploziji u rafineriji u Brodu, od kojih je pet sa lakšim povredama zadržano na opservaciji, dok je jedan pušten kući.

Eksplozija u postrojenju za preradu nafte u rafineriji u Bosanskom Brodu dogodila se sinoć. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online