Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.11.2017.
12:48
Vestionline A

Ratko Mladić udarna vest u medijima: "Zver u ljudskoj koži"

Haški tribunal osudio je na doživotnu robiju ratnog komandanta Vojske RS Ratka Mladića, a najpoznatiji svetski i regionalni mediji preneli su to kao udarnu vest.

en.wikipedia.org/Mihail Evstafьev
Ratko Mladić (Foto: Arhiva)

"Mladić je kriv za genocid u Bosni" naslov je glavne vesti na sajtu BBC, a udarna vest na CNN glasi "Ratko Mladić kriv za genocid, osuđen na doživotnu robiju".

I francuski "Mond", kao i ruska "Raša tudej" objavili su informaciju o presudi Mladiću kao najvažniju vest dana. 

Osim što su objavili presudu, pojedini svetski mediji osvrnuli su se i na tok suđenja, posebnu pažnju posvećujući trenutku u kojem je Mladić izbačen iz sudnice. I poznate svetske novinske agencije pod oznakom hitno objavile su presudu Mladiću. 

Mediji u regionu sa većom pažnjom pratili su tok suđenja i izricanje presude, pa su portali u BiH ispunjeni naslovima u vezi sa Mladićem. 

Na sajtu "Dnevnog avaza" osim glavne vesti da je Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor objavljeni su i naslovi: "Naser Orić ekskluzivno za "Avaz": Sud je svoje rekao, Mladić mora odgovarati i pred svojim narodom", "Grabovica: Mladić je pokazao u sudnici kakva je kukavica", "Mehmedović: Mladić je zver u ljudskoj koži, konačno je došlo vreme da se prestane sa negiranjem genocida"... 

"Klix.ba" objavio je desetak vesti i članaka na svojoj naslovnoj strani o Ratku Mladiću, a među najvažnijima su: "Transparent Ratku Mladiću u Sarajevu: I bez suda mi znamo da si kriv", "Munira Subašić: Žrtve nikada ne mogu biti zadovoljne, tužićemo Srbiju i RS"... 

Radio-televizija RS objavila je udarnu vest o presudi Mladiću i konferencije za novinare lidera RS Milorada Dodika koja će biti održana u 15h.

I hrvatski mediji su budno pratili izricanje presude u Hagu, pa je kao glavna vest na portalima "Indeksa", "Jutarnjeg lista", "Dnevnika", "Večernjeg lista"... doživotna robija Ratka Mladića uz isticanje da je on "proglašen krivim za genocid u Srebrenici". 

Crnogorski i makedonski mediji takođe su među najvažnijim vestima objavili vest o presudi Ratku Mladiću. 

Ratko Mladić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. U Hagu je proglašen krivim po svim tačkama optužnice izuzev prve koja se tiče genocida u šest opština u BiH. Mladić je proglašen krivim za genocid u Srebrenici, kao i za zločine protiv čovečnosti širom BiH, kršenje običaja rata, opsadu Sarajeva i druge zločine. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online