Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.08.2017.
19:19
B. Miličić - Vesti A

Leto u Brodu za sve ukuse

Zanimljiv program, Leto u Brodu i ove godine je za stanovnike opštine Brod na severu Republike Srpske i njihove goste pripremila je Turistička organizacija. Bogat program raznovrsnih događaja i sadržaja postaje sve zanimljiviji za sve veći broj ljudi. Uz rashlađivanje na Savi, njenim kupalištima i nedavno izgrađenim bazenima, opština Brod stanovnicima, gostima i Brođanima koji tokom leta dolaze sa svih strana sveta ima šta da ponudi.

facebook/brod
Manastir u Opštini Brod

Najdužu tradiciju ima Akvarelistička kolonija "Sava", koja je ove godine održana 38. put i okupila je 18 slikara. Prvi put su se slikari predstavili i najmlađim Brođanima, jer su na Trgu patrijarha Pavla pokazali veštinu stvaranja kistom i vodenim bojama. Svi umetnici su tokom trajanja kolonije naslikali više radova, a neke su ostavili kao poklon Gradskoj galeriji.

Tokom letnjih večeri na glavnom gradskom trgu nastupali su muzičari, a na Gradskom stadionu održano je tradicionalno druženje, koje se održava svakog leta kad se okupe Brođani pristigli iz inostranstva i meštani.

Najlepše dvorište

Godinama je u Brodu sve popularnija akcija u kojoj se nagrađuju najlepše uređena dvorišta, balkoni i ulazi u stambene zgrade. Tako je i ove godine bilo više prijavljenih za takmičenje, a posebna komisija je posetila dvorišta i ulaze stambenih zgrada i razgledala balkone vlasnika i korisnika koji su se prijavili za takmičenje. Najlepše uređeno dvorište u ovogodišnjoj akciji ima Petar Šukurma iz Sijekovca, koji je nagrađen sa 250 evra. Za najlepši ulaz u stambenu zgradu proglašen je ulaz Boračke zgrade, a u kategoriji najlepših balkona, komisija nije proglasila prvo mesto. Ova akcija deo je nastojanja da grad i njegova okolina što lepše izgledaju.

Za tridesetak Brođana i Dervenćana koji vole bicikle bila je zanimljiva rekreativno-turistička akcija Biciklom manastirima ukrinske doline, koja je održana šesti put. Ove godine među biciklistima bili su jedna žena i jedan 15-godišnjak. Na dva mesta su konačili u kamp-naseljima i posle prevezenih 180 kilometara videli crkve i manastire u opštinama Brod, Derventa, Prnjavor, Srbac i Čelinac.

Veliku pažnju ljubitelja kajaka i kanua privukao je Memorijal "Stejpan Stanić" i ovogodišnja sedma međunarodna regata na mirnim vodama Save. Ove godine učestvovalo je 11 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Turistička organizacija Brod i u nastavku vrelog leta priprema zanimljive sadržaje u kojima će uživati i brojni Brođani koji borave širom sveta, a bar deo godišnjeg odmora provode u zavičaju.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online