Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 30.01.2017.
19:01
sputniknews.com A

VIDEO: Od Karađorđevića do Đokovića - svi su Albanci!?

Kontroverzni profesor bošnjačkog porekla iz Sarajeva na jednoj od tribina koje je održao izneo je niz podataka po kojima sve potiče od Albanaca.

Printscreen/balkanweb.com
Svi su Albanci?

Dinastija Karđorđević vuče poreklo iz albanskog plemena Klimeta. Trojica papa su bili Albanci. Majka Tereza je Albanka… Robert Bob Dol, američki senator, poreklom je Albanac. Trenutno je u Americi sedam senatora, američkih državljana, iz Albanije. Šest gradonačelnika Čikaga bilo je albanskog porekla…

Sve ovo je na jednoj od tribina izneo profesor dr Besim Spahić, doktor komunikologije i redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu. Spahić, koji važi za jednog od najznačajnijih teoretičara s područja političkog marketinga u regiji, bavi se i publicistikom i teorijom kulture, na ovome se nije zaustavio.

- Kažu, Novak Đoković je naš - Srbin! Kako Srbin, kad je Đokaj - katolik Albanac iz Tuza (Crna Gora), kad mu je brat i dalje Dragan Đokaj - naveo je Spahić.

Zadar su, tvrdi on, napravili Albanci, Belazgi iz Grčke. 

- To je najstariji lokalitet Albanaca i do dan-danas. Šta znači Trogir? Na albanskom to znači grad na tri kamene ploče na moru - navodi on.

Spahić je, inače, do sada objavio 18 knjiga iz oblasti reklame, političkog komuniciranja, političkog i kulturnog marketinga, imidža, poslovnog komuniciranja i dizajna.

Kao slobodni umetnik potpisuje različite muzičke, teatarske i književne projekte. Pisao je i pesme za mnoge muzičke zvezde sa prostora bivše Jugoslavije (Nikša Bratoš, Seid Memić Vajta, Đulijano…)

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.01.2017. 21:04
Toleva je tokom istraživanja i potrage za dokumentima o međuetničkim odnosima u Otomanskoj imperiji, u carskom arhivu u Beču našla dokumente u vezi tajnih sastanaka na austrougarskom dvoru održanih 1896. na kojima je dogovoreno stvaranje kompaktne albanske nacije. Po bugarskoj istoričarki, memorandum o četiri sastanka koja su održana pokazuje da krajem devetnaestog veka albanska nacija još nije postojala i da će Beč učiniti konkretne napore da je izgradi, homogenizuje stanovništvo, promoviše jedinstvo između katoličkih i muslimanskih kla,nova, pomogne novinarstvo i obrazovanje naroda, izdavaštvo nacionalističkih publikacija, stvaranje jednog unificiranog književnog jezika, i tako dalje.
Ponedeljak 30.01.2017. 21:04
Motivi Austrougarske imperije su vrlo jasni: da kratkoročno ublaži pritisak Srbije i Crne Gore, a dugoročno Rusije. Doktorat Toleve objavljen je na španskom jeziku po nazivom "La influencia del Imperio Austro-Hungaro en la construccion nacional albanesa (1896-1908)" i ona u faktografski bogatom naučnom delu podeljenom u deset poglavlja objašnjava svoje viđenje nastanka i razvoja albanske nacije na prelasku iz 19. u 20. vek. Bugarska izdavačka kuća Siela posthumno je objavila njen rad i na bugarskom jeziku, a u decembru 2013. objavljen je i nemački prevod ovog rada pod nazivom "Der Einfluss Osterreich-Ungarns auf die Bildung der albanischen Nation 1896-1908".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online