Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.11.2016.
15:57
Tanjug A

Državni udar u CG: "Dikić ništa ne priznaje"

Milan Petrović, advokat penzionisanog generala i bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića, koji se nalazi u pritvoru u Crnoj Gori pod sumnjom da je organizovao terorističke napade u toj državi tokom izborne noći, negirao je da njegov klijent namerava da prizna krivicu i tvrdi da nikakvog dogovora ni razgovora o tome nije bilo.

Tanjug (Arhiva)
Nema priznanja krivice: Bratislav Dikić

- O nastavku krivičnog postupka i odlukama šta ćemo kao obrana predlagati, sve zavisi kada se završi ovaj deo istrage koji je za nas najbitniji, jer ćemo viditi da li postoje neki dokazi ili ne - rekao je Petrović za beogradsku N1TV.

Crnogorski mediji preneli su da će Dikić potisati sa tamošnjim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice.

- Mi smo i dalje u fazi istrage, gde se vrši "pretresanje telefona" u skladu sa zakonom Crne Gore, koje se radi po principu pretresanje stana. Tako vršimo pretresanje telefona u prisustvu veštaka. Juče i prekjuče smo pregledavali ono što je nađeno na telefonu, odnosno proveravanja rezultate forenzičkog veštanja - kaže Petrović.

Dikić je uhapšen noć uoči izbora u Crnoj Gori s grupom od još 19 državljana Srbije zbog sumnje da su na dan izbora spremali nasilni upad u Skupštinu, hapšenje i čak likvidaciju premijera Mila Đukanovića.

Petrović kaže da njegov klijent nije menjao iskaz.

- Dikić je dao odbranu na početku i tu odbranu nije menjao. Nije ni imao priliku, jer je odbrana data u postupku kada je saslušan kod tužioca. Nikakvu novu odbranu nije dao - rekao je Petrović.

Uhapšeni se sumnjiče da su planirali otmicu Đukanovića.

- Nije tražio razgovor sa tužiocem, već je to redovna procedura, da se vrši pretresanje telefona. Nije bilo nikakvih razloga za posebne razgovore. A gde će nas dokazi odvesti, i kako ćemo se odrediti. Ako se uzme u obzir i njegovo loše zdravstveno stanje, videćemo šta ćemo naći od tih dokaza koje mi kao odbrana tražimo i insistiramo da ih vidimo i odlučimo kako ćemo dalje ići u postupak - kaže Petrović.

Dikić je osumnjičen da je zajedno sa Aleksandom Sinđelićem i Kristinom Hristić pripremao teroristički napad u Crnoj Gori na izborni dan 16. oktobra, a sa ciljem nasilne smene vlasti.

Crnogorski mediji su ranije objavili da je Sinđelić odlučio da sarađuje s tužilaštvom i predočio im veze s ruskim nacionalistima, koji su bili članovi iste grupe.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online