Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 17.10.2016.
20:56
Vestionline, Tanjug A

Dogovor opozicije u Crnoj Gori: Ne priznajemo rezultate

Predstavnici Demokratskog fronta, Velike koalicije Ključ, Demokrata i Socijaldemokratske partije su na sastanku doneli jednoglasnu odluku da ne priznaju rezultate parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, održanih u nedelju.

Tanjug
Nosilac liste Velike koalicije Ključ: Miodrag Lekić 

Predstavnici tih političkih subjekata su se, kako saznaje Portal RTCG, saglasili da ne priznaju rezultate izbora imajući u vidu da su, kako se navodi, ovaj izborni proces pratile takve zloupotrebe, "koje su po sadržaju i broju nadmašile sve prethodne izborne procese u istoriji parlamentarizma Crne Gore".

- Posebno imajući u vidu činjenicu da su pojedini mediji već u subotu najavili, a državni organi Crne Gore u nedelju saopštili da se tokom izbornog dana desio pokušaj državnog udara. Jasno je, da se u atmosferi državnog udara na sam dan izbora ne mogu održati slobodni, fer i pošteni izbori - ocenjeno je na sastanku.

RTCG prenosi da navedeni opozicioni parlamentarni subjekti insistiraju da nezavisna komisija, u okviru koje treba uključiti i predstavnike međunarodne zajednice, konstatuje i ispita sve činjenice u vezi sa navedenim državnim udarom i javnosti saopšti ko su izvršioci, a ko nalogodavci tog krivičnog dela.

Ove četiri izborne liste, koje su osvojile 39 poslaničkih mandata od mogućih 81, konstatovale su da ne mogu priznati rezultate izbora koji su održani u danu kada je izvođen državni udar.

U zaključku, kojim je definisana zajednička odluka celokupne parlamentarne opozicije o nepriznavanju rezultata izbora, navedeno je da se tim pre ne mogu prihvatiti rezultati jer je državni udar izvođen dan pred održavanje glasanja, kao i na sam dan izbora, što je nespojivo sa slobodnim i demokratskim izjašnjavanjem građana.

POVEZANE VESTI

Sreda 19.10.2016. 23:56
Опозиција инсистира да независна комисија у оквиру које треба укључити и представнике међународне заједнице констатује и испита све чињенице у вези са наведеним државним ударом и јавности саопшти ко су извршиоци, а ко налогодавци овог кривичног дела.
Sreda 19.10.2016. 23:58
Такође, Кључ, СДП, ДФ и Демократе сагласни су да посебно треба имати у виду чињеницу да су поједини медији већ у суботу најавили, а државни органи Црне Горе у недељу саопштили, да се током изборног дана десио покушај државног удара. Они су усагласили да резултате не треба признати, „имајући у виду да су овај изборни процес пратиле такве злоупотребе, које су по садржају и броју надмашиле све претходне изборне процесе у историји парламентаризма Црне Горе“.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online