Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 28.09.2016.
10:56
Srna A

"Dodiku je u Sarajevu život ozbiljno ugrožen"

Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević ocenio je da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u pravu kada zbog pretnji odbija da ide u Sarajevo - "islamističku jazbinu" u kojoj slobodno deluju džihadisti koji ga smatraju najvećom preprekom za uspostavljanje islamske države u BiH.

www.mc,rs
Radikalni islamisti već slali pretnje predsedniku Srpske: Dževad Galijašević

- Predsedniku Srpske Miloradu Dodiku ugrožen je život, a posebno je ugrožen u Sarajevu, u kome na desetine lokacija postoje kampovi za obuku vehabija koje odlaze u džihad u Siriju i Irak, naselja izvan uticaja države koje Islamska zajednica naziva "paradžematima": Zaklopača, naselje u blizini Aerodroma oko ulice Hajrudina Šabanije, Briješće Brdo, Briješće Brdo dva, Dobroševići, Bare kod Stupa, Kasindolska, Zaulice... - rekao je Galijašević Srni.

On je dodao da upravo zbog toga nije bezbedno da Dodik ide u Tužilaštvo BiH, koje je nadomak najradikalnije džamije na evropskom kontinentu, džamije Kralja Fahda, koja je potpuno van domašaja Ustava BiH i bezbednosnog sistema jer predstavlja teritoriju Saudijske Arabije.

- Iz ovog radikalnog vehabijskog centra već su dolazile otvorene pretnje, kletve i mržnja prema svim nosiocima funkcija iz Srpske, posebno prema Dodiku - podsetio je Galijašević.

On napominje da se u svim obaveštajnim i bezbednosnim informacijama službi koje se bave borbom protiv terorizma može jasno utvrditi da islamisti, vehabije i teroristi smatraju da je Dodik, i kao politički lider i kao predsednik Srpske, najveća prepreka za uspostavljanje islamskog društva u BiH.

- To je potvrdio i Bakir Izetbegović 1. oktobra 2015. godine, u intervjuu na javnom emiteru BHT je govorio o Dodiku i o njegovoj politici kao o "Labudovoj pjesmi". "Labudova pjesma" se završava smrću labuda, a Izetbegović nije ni pesnik ni Čajkovski da upotrebljava ove stilske figure, nego osoba povezana sa mnogim političkim ubistvima, o čemu su ranije govorili i Mirsad Kebo i Fahrudin Radončić - ističe Galijašević.

On podseća da je Bakir Izetbegović osoba povezana sa radikalnim islamistima, mudžahedinima i "Muslimanskim bratstvom".

- Neposredno posle referenduma u Republici Srpskoj, pretnje Izetbegovića su postale otvorenije kroz poruke da će predsjednik Dodik završiti kao Slobodan Milošević, Sadam Husein ili Muamer Gadafi - navodi Galijašević.

On dodaje da je takav način istupa preteći, bez obzira da li Izetbegović želi političku smrt Dodiku, u kojoj bi politički ubica bio Valentin Incko i OHR, ili krivično-pravnu koju bi napravio uz pomoć Tužilaštva BiH i ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića, ili "poziva svoje teroriste i islamiste da ga ubiju".

POVEZANE VESTI

Sreda 28.09.2016. 14:36
Hamo dodji da ti kitu damo........hahahahaha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online