Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 07.08.2016.
11:08
Vestionline A

Olujno nevreme odnelo 21 život u Makedoniji

U jakom nevremenu koje je pogodilo Skoplje tokom noći poginula je 21 osoba, saopšteno je u nedelju po završetku sastanka Komiteta za krizne situacije. Od 21 poginulih, 20 ih je identifikovano i predato porodicama.

youtube.com/TV Nova Mk
Jako nevreme pogodilo Makedoniju

Rojters i AP navode, pozivajući se na policijske zvaničnike, da je 22 ljudi povređeno, a policija je saopštila i da se šest osoba vodi kao nestalo.

Lokalni mediji tvrde da je broj povređenih daleko veći, čak više od 100 ljudi.

Reuters

Najmlađa žrtva poplava dečak (7)

Među žrtvama nevremena u Makedoniji je i jedan sedmogodišnji dečak, javljaju makedonski mediji.

Dete je u toku prošle noći primljeno u Urgentni centar bez znakova života, a imalo je i vidljive povrede.

Iako ne može sa sigurnošću da se kaže da je nevreme uzrok smrti, lekari sumnjaju u to, s obzirom na to da je dečak donet iz Stajkovaca, jednog od najteže pogođenih naselja olujom.

U sinoćnom nevremenu najviše su pogođena mesta Stajković, Sinđelić, Smilkovci i Aračinovo, gde su pronađene žrtve, a prijavljena je i velika šteta, pri čemu su porušene i poplavljene kuće i vozila.

Makedonska agencija navodi da će u regionima Skoplja i Tetova, koji su najpogođeniji nevremenom, biti proglašena vanredna situacija u narednih 15 dana.

Formiran je Krizni štab, a ekipa će proceniti štetu na terenu, dodaje MIA.

Portparolka makedonske policije Liza Bendevska rekla je ranije danas agenciji Frans pres da je jutros u 08.30 sati pronađeno 15 žrtava, a da policijski timovi i dalje tragaju za eventualnim dodatnim žrtvama.

Nevreme, sa vetrovima koji su duvali jačinom većom od 70 kilometara na sat, pogodilo je protekle noći severoistočna predgrađa Skoplja, a u nekim delovima je voda dostigla nivo od čak metar i po, javili su lokalni mediji.

Makedonska policija i vojska u poplavljenim oblastima traže preživele i eventualne nove žrtve.

Reuters
Glavni putevi za sada prohodni

Ne pamte ovakvu katastrofu

- Ovo je katastrofa, ovako nešto nikada nismo doživeli - rekao je gradonačelnik Skoplja Koče Trajanovski, navodi AFP, dodajući da su jake oluje pogodile i severozapadni grad Tetovo i pri tom izazvale štetu na objektima, ali ne i žrtve.

Makedonski sajt Plusinfo.mk prenosi da su žrtve različite starosti i da je njihova identifikacija u toku, a potvrđeno je da su iz regiona Sinđelića, Stajkovaca i Smilkovaca.

Rojters javlja da su automobili na putevima ostali zaglavljeni pod vodom i da je neke od njih voda odnela i nekoliko stotina metara dalje u obližnja polja, a da je kružni put oko Skoplja teško oštećen poplavama, dok su neka predgrađa naročito pogođena.

AP prenosi da su neke oblasti bez struje, putevi neprohodni, a stotine kuća i vozila uništeno.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.08.2016. 12:24
Sto tiranu ne udari? Neda haarp
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online