Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 27.05.2010.
23:14
Tanjug A

Cerić: Ne govoriti da je Dobrovoljačka zločin

Reis ul ulema Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić zatražio je danas od lidera Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića da povuče izjavu da se u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992. dogodio zločin i poručio da se ubuduće uzdrži od takvih komentara, ocena i kvalifikacija.

Proglasio se merodavnim za kvalifikaciju zločina: Mustafa Cerić


 

"Javna izjava da se u Dobrovoljačkoj u Sarajevu dogodio zločin, uz mnogobrojne žive svedoke - branitelje grada i države, kao i uz znanje da su meritorne međunarodne pravosudne institucije odbacile kvalifikaciju zločin za Dobrovoljačku - nepotrebna je i nije u duhu načela o vladavini prava", navodi se u saopštenju iz kabineta Cerića.


Povlačenje ponovljene Tihićeve izjave i to u vreme dok još traje proces oko slučaja Ejupa Ganića u Londonu, Cerić, kako se navodi, traži na zahtev mnogih bosanskih patriota (džematlija) koji su 3. maja (u Dobrovoljačkoj) uradili ono što su morali - braniti pravo na svoj i život i čast svoje domovine.


"Poštujući nezavisnost međunarodnih i domaćih sudova, Ćerić traži od svih političara da se suzdrže od kvalifikacija o ratnim događanjima, posebno onih za koje nisu pozvani da svedoče jer nisu bili očevici", navodi se u saopštenju.


Stoga, Cerić očekuje od Tihića da povuče svoju izjavu o tome da se u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici, tokom rata u BiH, dogodio zločin.


MUP Srbije raspisao je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, poternice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, u maju 1992. godine.

POVEZANE VESTI

Petak 28.05.2010. 16:37
Smeta ti izgleda izjava gospodina Tihica, jedinog Muslimanskog politicara koji je priznao da su se vrsili zlocini protiv Srba i Hrvata u tako zvanoj BiH.. Sramota ziva od jednog vernika na takvoj poziciji kao sto si ti, a trebas da predstavljas Islam, jednu religiju koja postuje ostale i ljude i koja je protiv svakog oblika mrznje. Ne kazem da su ostale vere bolje, sve su one pravile zlocine u svoje ime, ali ti licno demantujes nesta sto se dogodilo, postoji gomilu dokaza za taj zlocin.. I ima da se sudi zlocincima kad tad..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online