Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 28.10.2015.
02:02
D. Lj. J. - Vesti A

Makedonski ambasador razrešen zbog glasa za Kosovo u Unesko?

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov ukazom je razrešio Agrona Budžakua s funkcije ambasadora Makedonije u Francuskoj.

en.unesco.org
Izgleda da makedonski ambasador nije glasao po volji predsednika

Budžaku je bio ministar za transport i veze iz redova albanskog vladinog koalicionog partnera DUI, a za makedonskog ambasadora u Francuskoj je imenovan 2009. godine.

Razlozi njegovog razrešenja nisu navedeni, ali spekuliše se da je smenjen zbog odluke da glasa za prijem Kosova u Unesko!

Naime, nekoliko dana pre ukaza predsednika Ivanova o razrešenju Budžakua, makedonski novinar blizak vlastima Milenko Nedelkovski je za Sputnjik rekao da je odluka Makedonije da podrži prijem Kosova u Unesko u toj zemlji primljena s velikim iznenađenjem jer je suprotna nacionalnim interesima.

On je naglasio da je odluka Skoplja da podrži prijem Kosova rezultat samovoljnog delovanja makedonskog ambasadora u Parizu Agrona Budžakua.

- Mi imamo problem s ambasadorom u Izraelu, a problem s ambasadorom u Parizu je još veći. Reč je o albanskom kadru koji je već godinama izvan kontrole centralne vlasti u Skoplju, pa je Pariz za Makedoniju izgubljen dok je Agron Budžaku tamo - rekao je Nedelkovski.

On je dodao da je u Makedoniji 25 odsto albanske manjine glasalo mimo volje 75 odsto naroda, koji to niti želi, niti odobrava.

- Ako to išta znači vama u Srbiji, ja vam se u ime makedonskog naroda izvinjavam za ovu više nego glupu odluku da Kosovo bude primljeno u Unesko - rekao je Nedelkovski.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.10.2015. 12:24
Срби не заборавите колико су вам пута Црногорци забили нож у леђа , колико су вас пута ошамарили и непријатељима Србије поклањали нашу територију . Колико су вас пута лажно оптужили по налогу Запада да би протерали Православље са наших огњишта . Србине , не веруј Црногорцу ! Сташа Зијовић Никшићанка и најпознатија жена у црном по налогу Запада још 1990. године са својим Црногорцима пљује по Србима , називајући нас геноциднима , скривајући се иза окупаторских невладиних организација . Не тако давно и Филип Вујановић оптужио је Србе за геноцид у Сребреници . Прочешљати све руководеће функције у Србији и сменити Црногорце због шпијунаже и издаје . Србине , не веруј Црногорцу , он твоја огњишта распродаје под плаштом Запада . ТРАЈНО ЗАБРАНИТИ ЦРНОГОРЦИМА ДА БУДУ НА РУКОВОДЕЋИМ МЕСТИМА У СРБИЈИ!
Sreda 28.10.2015. 13:12
Jeli bre Vi srbi pa zar ste toliko nepametni ? Makedonija je priznao Kosovo i zato ce glasit ZA pa bio koj dodje na mestu Agron B.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online