Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.10.2015.
15:48
Srna A

Crnokošuljaši dobijaju kamp za obuku: Lokacija nepoznata

Osuđeni ratni zločinac Branimir Glavaš narednog proleća u Slavoniji otvara kamp za obuku svoje, kako je naziva, "sokolske garde", odnosno crnokošuljaša, koji će braniti "hrišćanstvo i hrvatsku samobitnost".

youtube.com
Glavaš formira Sokolsku gardu

Kako potvrđuju iz Hrvatskog demokratskog  saveza Slavonije i Baranje, Glavaš će na tajnoj lokaciji u proleće graditi kamp za obuku , a zainteresovanih je mnogo i među muškom i među ženskom populacijom.

Zemljište je kupljeno, ali Glavaš ne otkriva detalje o tome što će poligon sve sadržati i šta će mladići i devojke na njemu raditi.

Kako prenose portali, Glavaš će dobiti osam hektara da napravi poligon za vežbanje.

Članovi njegove "crne garde" i sada svakodnevno vežbaju i treniraju, ali u sportskoj dvorani u Osijeku.

Novi kamp ličiće na vojni poligon za treniranje kondicije, izdržljivosti i  snalaženja u ratnim taktikama.

HDSSB poziva devojke i mladiće iz cele Hrvatske da se jave u "Sokolsku gardu"  i do sada su primili nekoliko stotina prijava.

Iako deo hrvatske javnosti upozorava da crnokošuljši izazivaju strah i sećanja na teške ratne godine,  Glavaš poručuje da je to "početak novog vremena u kome će se braniti hrišćanstvo i hrvatska opstojnost na istorijskim, nacionalnim i državnim prostorima".

Glavaš, koji je bio na višegodišnjoj robiji zbog učešća u ubistvima srpskih civila u Osijeku, u poznatoj aferi "selotejp", već nakon izlaska iz zatvora u BiH, u koju je pobegao po izricanju kazne, pa je u njoj služio kaznu, postao je najpoželjnija "politička udavača" u Hrvatskoj.

On je odmah po  dolasku u Hrvatsku izjavio da je "pun kao akumulator" (što je cinično podsećanje na optužbe da je terao srpske civile da piju kiselinu iz akumulatora).

Opozicioni HDZ ne izjašnjava se o crnokošuljašima, a lider SDP-a Zoran Milanović na pitanje o mogućoj koaliciji sa Glavaševom strankom prebacuje odluku na HDSSB, ne želeći da zatvori vrata pregovorima.

Glavaš je objasnio da su se u stranci dvoumili da li da "sokolari" nose košulje u "boji duge", ali su ipak izabrali crnu boju, koja je "elegantnija".

Portali podećaju da se Glavaš nedavno slikao sa flašom vina na kojoj je bila etiketa sa Hitlerovim likom.

I pored svega toga, očekuje se da Glavaševa stranka uđe u Sabor i, verovatno, učestvuje u formiranju vlasti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online