Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 15.07.2015.
09:26
jutarnji.hr A

Fijasko od proslave zločinačke "Oluje": Zapadne sile neće u paradu

Iako ovih dana od hrvatskih lidera možemo čuti pompezne najave proslave zločinačkog poduhvata pod imenom "Oluja" i cinične komentare kako će to slaviti i Srbi, poslednje informacije govore da ni sa Zapada, koji je na taj zločin žmureo i okretao glavu, neće učestvovati u nakaradnoj vojnoj paradi. Mnogi u Hrvatskoj ovo dožiljavaju kao fijasko a proslava ovog velikog hrvatskog zločina nad Srbima ostaće ipak sramota u lokalnim okvirima.

A. Čukić
Zločin nad Srbima i ove godine će se slaviti u Hrvatskoj

Većina članica NATO neće učestvovati u vojnoj paradi u Zagrebu 5. avgusta povodom akcije "Oluja", jer ne žele da raspiruju sukobe u regionu, piše Jutarnji list.

Zagreb je za učešće u paradi poslao poziv svim članicama NATO.

Iako je bilo najava da će američki vojnici učestvovati na paradi u Zagrebu i da bi iz NATO baze u Avijanu mogao doleteti američki borbeni avion F16, to se neće dogoditi.

Osim pripadnika američke vojske, na paradi neće biti ni nemačkih ni britanskih vojnika.

Sagovornici "Jutarnjeg lista" bili su podeljeni oko značenja te informacije i razilaze se u tumačenjima važnosti učestvovanja pojedinih zemalja u paradi.


U Ministarstvu odbrane Hrvatske napominju da je to što dolazi troje visokih američkih generala dovoljno visok nivo, a kad se tome doda dolazak vojnog atašea, to je, smatraju, sasvim dovoljan nivo.

Oni tvrde da će na vojnoj paradi biti svi strani ambasadori u Hrvatskoj, što je prvi put da će na takvom nivou strane diplomate prisustvovati proslavi vojne operacije "Oluja".

Prema njihovim rečima, time će operacija "Oluja" konačno dobiti svoj međunarodni politički legitimitet.

To što američki vojnici neće učestvovati u paradi neki sagovornici "Jutarnjeg lista", pak, smatraju velikim fijaskom.

- Ako ne učestvuju sa svojom čizmom u paradi, sve drugo je sporedno - rekao je jedan sagovornik.

- Sjedinjene Američke Države glavni su hrvatski vojni saveznik i ako njihovi vojnici neće učestvovati u paradi, to je veliki šamar našoj zemlji”, zaključili su sagovornici "Jutarnjeg lista".

POVEZANE VESTI

Sreda 15.07.2015. 12:26
"U Ministarstvu odbrane Hrvatske napominju da je to što dolazi troje visokih američkih generala dovoljno visok nivo, a kad se tome doda dolazak vojnog atašea, to je, smatraju, sasvim dovoljan nivo." ...Sasvim dovoljan niveau, njihovi generali mogli bi da posjete i svoju IS vojsku na bliskom istoku ili Libiji ili čak demokratsku vladu u Kijevu kojoj je prvo na um palo,jos prije pocetka vojnih sukoba,da zabrane Rusima njihov jezik. Mogli bi i da posjete Sakašvilijeve generale, koje su obučili (ili su bar prokušali), da počiste juznu osetiju od Ruskog stanovništva. Evropa kakva bila, ipak pokušava da ne potone u nemoral koliko i Amerikanci. Na Tudjmanovom sprovodu gotovo nikoga nije bilo,toliko o nivou.
Sreda 15.07.2015. 12:51
Па време је да се спусти лопта мало! Ипак је то злочин, етничко чишћење и геноцид! Који су уст-аше починиле за свог газду! Али зато ми морамо увек бити на опрезу! И док спавамо!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online