Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 31.03.2015.
15:20
Tanjug, Vestionline A

Milanoviću jasno: Šešelj kriv, Gotovina nevin

Hrvati su nebrojeno puta pokazali da im je lider radikala Vojislav Šešelj trn u oku. Mada, da se ne lažemo, nije tajna da njima zapravo smeta sve srpsko. Tako su sa radošću dočekali vest da Hag traži povratak Vojislava Šešelja u Hag, jer kako reče Kolinda, ratnom zločincu tamo je i mesto. A sada se oglasio i hrvatski premijer koji kaže da je ta odluka ispravna, da ne postoji šansa da destabilizuje region, te da Srbija (ponovo) mora nešto da dokazuje. Podsetio je Milanović da se i ranije dešavalo da Hag ne zna da odradi svoj posao. Ali, tu se zapravo radilo o slučaju "nevinog Ante Gotovine, pa pošto je nevin, nije su tu imalo šta ni odraditi". I dok još jedan "srpski zločinac mora da odgovara za svoje zločine", u Zagrebu se očekuje da još jedan "nevini" Hrvat bude pušten na slobodu.

Tanjug
Nije mu jasno zašto se Srbija ljuti: Zoran Milanović

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je u Zagrebu da odluka Haškog tribunala da lider radikala Vojislav Šešelj mora da se vrati u Hag, neće destabilizovati region i da je  neshvatljiva izjava da je to udar na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

- Hrvatsku sigurno neće destabilizovati, ako je Hrvatska uopšte deo regiona, a Srbija će sada pokazati da li je prava demokratija, ili zaista zavisi o takvim hirovima - rekao je Milanović posle svečane sednice kojom je u Saboru obeležena šesta godišnjica ulaska Hrvatske u NATO.

Prema njegovim rečima, to nikako ne bi smelo da destabilizuje Srbiju ni na koji način i zato je za njega neshvatljiva izjava da je to udar na premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Milanović je ocenio da je reč o autonomnoj odluci Suda u Hagu, uz napomenu da mu je ranija odluka o puštanju Šešelja na privremenu slobodu bila nejasna.

- Nije mi bilo jasno ni zašto je pušten iz pritvora, očito optužnica nije bila dobro pripremljena. To je sve nepotrebno uzburkalo negativne emocije u regionu, dovelo je na neki način srpsku vladu u tešku poziciju, koju razumem s jedne strane. S druge strane, očekivao sam jasniju reakciju pre par meseci - prenosi Hina reči Milanovića.

Premijer najmlađe članice Evropske unije je podsetio da Tužilaštvo ni nakon gotovo 12 godina, koliko je Šešelj u pritvoru, nije uspelo da sastavi optužnicu.

- Videli smo da Tužilaštvo i ranije, doduše protiv nedužnih ljudi kao što je Ante Gotovina, nije znalo da odradi svoj posao. Tada ga nije ni moralo odraditi, jer nije bilo ničega - smatra Milanović.

Naglasio je i da ne želi da prejudicira presudu Šešelju, ali kaže da je "jasno je da je Šešelj među najodgovornijima za rat na prostoru bivše Jugoslavije i napad na Hrvatsku".

- To je činjenica i to ni jedna sudska presuda neće promeniti. Ne znam mogu li reći da mu kao čoveku želim sve najbolje, ali mislim da bi za neke stvari trebalo da odgovara - zaključio je Milanovića.

POVEZANE VESTI

Utorak 31.03.2015. 15:28
Dizite Zid Odbrane da se Ogradimo od ovih.......................Krvata, oni se klanjaju sotoni, rituale koje sprovode zovu se oluja jasenovac i druga mucilista...............ovaj demon kaze da je gotovina nevin.........A njihov tkzv. papa kaze stepinac je njihov svetac!!!!!!! Koga oni to zajjebbavvaajuuuu!!!
Utorak 31.03.2015. 17:35
Čojete li Srbi!Kako govore,šta misle i šta vam žele Hrvati.Dali vam je to ušlo u uši,dali vam doprlo do mozga i dali još uvek verujete "bratskoj"usstaškoj priženoj ruci.Srbi prizovite se pameti konačno!
Sreda 01.04.2015. 00:12
А да се је-беш ти мало Милановићу! Чисто онако за сваки случај, ако је Шешељ није крив! Уст-аше су клале без суђења па би и ти мало! Али неће моћи више тако!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online