Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 25.02.2015.
08:48
D. Lj. J. - Vesti A

I Jutjub koriste protiv opozicije

Samo dan nakon što je opozicija objavila zastrašujuća svedočanstva o zloupotrebama vlasti i kontroli medija sadržana u najnovijim telefonskim razgovorima šefa tajne policije Saše Mijalkova sa glavnim urednikom TV Sitel i vlasnikom TV Kanal 5, koji jasno ukazuju da je unapred pripremano hapšenje Ljubeta Boškovskog, lidera partije Ujedinjeni za Makedoniju i najoštrijeg kritičara premijera Nikole Gruevskog, oglasili su se režimski mediji u pokušaju pravdanja hapšenja Boškovskog.

Reuters
Pljušte nove optužbe: Makedosnki premijer Nikola Gruevski

Pozivajući se na Ju tjub kanal kao izvor informacija (?!), provladine televizije su objavile video-snimak tajno snimanog razgovora Boškovskog s nepoznatim čovekom koji govori makedonski sa grčkim akcentom. Na snimku se vidi kako Boškovski od tog čoveka prima novac, a zauzvrat mu obećava da će se založiti za promenu imena Makedonije.

- Objavljivanjem snimka s podmetnutim policijskim provokatorom koji daje novac Boškovskom, a koji je korišćen kao ključni dokaz prilikom suđenja i presudi od osam godina zatvora, policija preko režimskih televizija pokušava da dokaže da je Ljube prodavao ime za novac. A zašto da se ne veruje Boškovskom da je lagao tog policijskog provokatora i kasnije zaštićenog svedoka samo da bi mu uzeo neki dinar za kampanju - javno postavlja pitanje profesor Šorđi Spasov, bivši ministar pravde.

Profesor Fakulteta bezbednosti Vladimir Pivovarov kaže da je objavljivanjem tog snimka, napravljenog za vreme izborne kampanje 2011. godine, počinjeno teško krivično delo u cilju političkog obračuna.

- Ovakvi materijali smeju da se kao dokaz upotrebe samo u zakonskoj proceduri, a nakon završetka postupka da se u prisustvu komisije unište - precizirao je Pivovarov.

Da bi se izbegla zakonska ograničenja, tajno snimani materijali protiv opozicije prvo se pojavljuju na Ju tjub kanalu, a potom ih preuzimaju i dalje obrađuju režimski mediji i televizije.

Takav je bio slučaj i sa tajno snimanim razgovorom lidera opozicione SDSM Zoranom Zaevim sa premijerom Gruevskim gde je Zaev "priznao" da je kompromitujuće materijale protiv vlasti dobio od "stranih tajnih službi". Pitanje je, međutim, ko na Ju tjub postavlja tajno snimane materijale da bi okaljao opoziciju, a opozicioni lideri uglas tvrde da odgovor nije teško pretpostaviti.

Provokator se izvinio?

Violeta Boškovska, supruga uhapšenog Ljubeta, nedavno je izjavila da joj se policijski provokator, a u sudskom postupku zaštićeni svedok na suđenju njenom mužu, navodno izvinio što je učestvovao u policijskoj nameštaljci protiv njenog supruga.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.02.2015. 15:24
Koja bre opozicija-i vlast i opozicija pod jednu kapu-sve same lopu,že i lažo,vi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online