Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 05.08.2014.
08:47
R. Tasić A

Zločinci pobili i decu

Parastosom i posetom grobova kod spomenika u selu Jelašcima kod Višegrada obeležene su 22 godine od kako su pripadnici Armije BiH , na zverski i mučki način upali u ovo mesto 1. avgusta 1992. godine i ubili deset nenaoružanih civila.

Nema pravde za žrtve: Parastos golorukim civilima
 

Najmlađe žrtve zločinačkog pira bile su osmogodišnja Dragana i desetogodišnji Vidoje Jeličić a najstarija je bila Sava Jeličić koja je imala 70 godina. Upad muslimanskih vojnika preživela su slučajno samo njegova dva stanovnika.


Tadašnji istražni sudija Miroslav Kojić, koji je sutradan bio na mestu događaja, kaže da za ovaj nezapamćen zločin nad srpskim civilima postoji validna foto i video dokumentacija kao i izjave svedoka ali da niko od zločinaca još nije odgovarao.


- Nadležni organi i Tužilaštvo BiH veoma je revnosno kad su u pitanju muslimanske žrtve ali kad su Srbi stradali onda istrage, stoje i tužbe se uglavnom ne podnose - kaže Kojić.

Zatrli celu familiju Jelačić
 


Vidoju Šušnjaru su tog pretprazničkog dana zločinci ubili roditelje i on je ogorčen da niko za ovo nedelo nije odgovarao. Milanu Saviću su u zločinačkom iživljavanju stradali otac i majka i stric i kaže da se 22 godine pita da li je moguće da se optužnica protiv zločinaca nije mogla podići.


- Čeka li se da pomru svedoci, šta li? - pita se Savić. -Svet je 2. avgusta na Ilindan 1992. godine obišla slika iz podruma ove kuće žene koja je pod neprijateljskim rafalom izgubila život držeći mlin u rukama i mog oca koji je ostao da zgrčen sedi na krevetu.


Pod zločinačkim rafalima u Jelašcima su tada poginuli Trivun, Sava, Mirjana, Vidoje i Dragana Jeličić, zatim Radomir, Mile i Petka Savić kao i Dragan i Slavka Šušnjar.
Vence na nedavno podignuti spomenik stanovnicima Jelašaca položili su danas predstavnici opštinske boračke organizacije i Udruženja logoraša Višegrad.

POVEZANE VESTI

Utorak 05.08.2014. 09:26
+ NIKADA OPROSTIT NIKAD ZABORAVIT + + DOK SRBI POSTOJE I DOK OVOGA SVETA BUDE NASA OSVETA CE DA SE PRIMENJUJE +
Utorak 05.08.2014. 09:29
Glupo je pricati o jednom narodu koji menja svoju naciju i veru svakih 30 Godina. Normlano je za ocekivati da poturceni Srbi nikad nece svoje zlocine kaznjavati jer njima jeste cilja da Srbi kao narod nestanu a isti takav cilj imaju i Pokatoliceni Srbi. Cilj koljaca i ubica koji su koristili svaki Agresorski napad na nasu malu i hrabru zemlju da docekaju rasirenih ruku ili kako ko nogu Argresore iskoristili su piliku i 90-tih da se po kozna koji put late Noza i puske ne bi liu krenuli u pohod da uniste ono sto je ostalo od onoga sto su nekada bili. Zato braco draga ne trazimo od njih pravednika jer oni nemaju nista sto je vredno i dostojanstveno jednom Coveku.
Utorak 05.08.2014. 09:14
Ako se Tuzilastvo BiH i nadlezni organi prave gluvi za ove i mnoge druge zlocine pocinjene nad Srbima, a narod nece i nece nikad zaboraviti.Da smo pravi i kako treba, trebali bi izravno s vrha reagovati i vrsiti pritiske na tamosnje tuzilastvo da se pokrenu temeljne istrage,a siguran sam da smo u poziciji da tako nesto i uradimo.Ne radi se ovde o Srbima i Muslimanima, nego o zlocinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online