Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 13.05.2014.
05:51
Đ. Barović - Vesti A

Mladića brani 336 svedoka?

U Haškom tribunalu sledećeg ponedeljka, 19. maja, trebalo bi da započne iznošenje odbrane generala Ratka Mladića za šta su njegovi advokati planirali da izvedu 336 svedoka, od kojih su neki - bivši svedoci tužilaštva!

Počinje iznošenje odbrane Ratka Mladića sa 336 svedoka

Na jučerašnjoj statusnoj konferenciji, Mladićev advokat Branko Lukić je rekao da odbrana neće početi uvodnim izlaganjem ili Mladićevim obraćanjem sudskom veću, već unakrsnim ispitivanjem prvih svedoka.


Da podsetimo, najpre će fokusirati događaje u i oko Sarajeva o čemu će govoriti nekadašnji oficiri VRS Sarajevsko-romanijsko korpusa.


Međutim, sudsko veće će tek u petak doneti odluku koliko će se svedoka zaista naći u sudnici, ali i koliko će odbrana dobiti vremena za izvođenje svog dokaznog postupka.


- Odbrana nije precizirala potrebno vreme, ali smo mi izračunali da bi za sve svedoke trebalo najmanje 350 sati, mada je optužba utrošila 207,5 časova - kazao je Alfons Ori na šta se Lukić usprotivio sudskom praksom da je Karadžić za svoju odbranu dobio oko 350 radnih sati.


Tužilaštvo se usprotivilo i činjenici što će se među svedocima pojaviti i svedok pod zaštitnim merama - Srpkinja koja je silovana u Sarajevu, ocenjujući da je njeno svedočenje irelevantno za ovaj proces.


-Taj svedok će govoriti o opštoj situaciji u Sarajevu, paravojnim formacijama, nestašici hrane, vode i struje koja nije birala naciju. Tek na kraju će govoriti i o onome šta joj se dogodilo. A njeno svedočenje je u funkciji stvaranja opšte slike događaja u Sarajevu - naglasio je Lukić.


Kako su "Vesti" već pisale, na spisku Mladićevih svedoka našli su se i Jasuši Akaši, Kar Bilt, Vesli Klark, Filip Morion, Majkl Rouz... Ima dosta svedoka koji su već svedočili u korist Radovana Karadžića ali i čitav niz zaštićenih svedoka, nekadašnjih vojnika i oficira Armije BiH i Hrvatskog veća odbrane.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.05.2014. 06:08
Само напред генерале.Сви прави срби су уз тебе јер да тебе није било не би било Републике Српске.Нису вас сломиле ове тешке године неће ни ови сатинисти само достојанствено.Хаг је створен само да би се судило Србима.Још један Јасеновац .Ратко је бранио србе од фашиста.Муслимани,хрвати помоћу запада су почели рат у Босни.
Utorak 13.05.2014. 06:38
Uzalud sve kada su ga đavoli već osudili. Ako ne budu imali valjane dokaze oni će ga ubiti kao što su to učinili sa: Miloševićem,Dokmanovićem,Babićem i svi su izgledi,Šešeljom.
Utorak 13.05.2014. 09:47
ssepheri - lepo ti tu pises o izvinjenjima koje Srbi nisu dali - ko se ikad izvinio Srbima za ubistva, klanja, silovanja, bombardovanja, istorijsku satanizaciju, oluju,... Ja nisam nikad cuo nesto o tome. Stvarate tu neke price kao da ste svi samo sedeli ili lezali a Srbi sa bradama su vas klali i silovali - SMRT FASIZMU!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online